Proszę mi pomóc w obowiązku cyle układem detekcji

C

coolstuff07

Guest
Cześć,

Proszę mi pomóc w obowiązku cyle tj. układem detekcji,
Cykl pracy poniżej 35% 0, ponad 65% 1.

Proszę mi pomóc.

Cześć.
Ostatnio edytowane przez coolstuff07 dniu 19 stycznia 2009 18:53, edited 1 time in całkowita

I częstotliwości sygnału?Dodano po 2 minuty:Jeśli masz stabilne amplitudy, można umieścić filtr RC na sygnał i porównuje sygnał o 35% i 65% tej amplitudy z 2 analogowe komparatory.

Stefaan

Cześć,

Amplituda sygnału jest stały.

Prosimy można opisać trochę więcej.

Cześć.

Możesz użyć szybki licznik, że brama z sygnału wejściowego.Rozdzielczość można osiągnąć z tym zależy od stosunku między okresu sygnału i najmniejszy okres możesz obsłużyć.Wyjścia licznika jest miły wartość cyfrowa cyklu należności.

Cześć,

Teraz nie jest w stanie zrozumieć powyższego wyjaśnienia.Zwracam się z jednego elobrate.

Cześć.

Jeśli zintegrowanie sygnału o stałej amplitudzie i zmiennej opłacie cyklu następnie uzyskać napięcie DC, które jest proporcjonalne do cła cyklu.
Więc jeśli zintegrowanie sygnału dostaniesz napięcie, które jest różne dla dwóch cła cykli jesteś wspomnieć.Wszystko czego potrzebujesz to jest komparator rozróżnienie dwóch poziomów produkcji i wyjście logiczne.

Tak, filtr RC, follwed przez komparator będzie osiągnąć to, czego potrzebujesz.

Cześć,

Teraz obieg pracy w 150Hz.
Tak, rozmiary RC składników filtru
będzie ogromny.

Proszę wszelki jeden współpracownik jakaś inna opcja
tam jest.

Cześć.

Cześć,

Razem systemu operacyjnego na 150Hz w tym i powinny opracować detektora nadajnika
obwodu.Normalny filtr RC obwodu typu podejmuje ogromny obszar.Czy istnieją inne alternatywne obwodu.

Cześć.

Naprawdę nie widzi ten problem: co 150Hz okres wynosi około 6.67ms.Więc jeśli filtr ma pewne 65ms stałą czasową, powinno być OK.Z ony 62k rezystor trzeba o 1uF kapacytancji.To może być nawet powierzchni montażu 0603 dla napięcia 6V czy nawet 10V.

Jestem pewien, że można użyć 555 rozróżnienie pomiędzy dwoma cyklami cła, ale nie zapominajmy, że 555 działa na tej samej zasadzie czas RC, więc wartości RC będzie tego samego rzędu maginitude.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back