projektu GPS.

N

Nart

Guest
Chcę zrobić gps project.But i nie wiem nic, gdzie mogę start.is ktoś chce mi pomóc:)

wat rodzaj projektu chcesz zrobić ...?? podejmowania oprogramowania, robi analizy teoretycznej, sprzętu ...?? Pracuję w sprawie realizacji algorytmu odbiornika GPS w programie MATLAB. Zacząłem to robić kilka miesięcy wstecz. Do tej pory mam ukończone z części teoretycznej (np. studia jak odbiornik GPS działa i jak jest obliczana pozycja).

możesz powiedzieć coś więcej o tj. projektu. Co chcesz robić?

[Quote = abhinandan_verma1313] Pracuję w sprawie realizacji algorytmu odbiornika GPS w programie MATLAB. Zacząłem to robić kilka miesięcy wstecz. Do tej pory mam ukończone z części teoretycznej (np. studia jak odbiornik GPS działa i jak jest obliczana pozycja). [/Quote] To miłe. odbiorników oprogramowania są czyste. Czego używasz jako koniec RF przodu?

Witam abhinandan_verma1313 może u o kontakt na mój e-mail hamidraza22 (at) hotmail.com i wana ma informacji o GPS

[Quote = Kender] [quote = abhinandan_verma1313] Pracuję w sprawie realizacji algorytmu odbiornika GPS w programie MATLAB. Zacząłem to robić kilka miesięcy wstecz. Do tej pory mam ukończone z części teoretycznej (np. studia jak odbiornik GPS działa i jak jest obliczana pozycja). [/Quote] To miłe. odbiorników oprogramowania są czyste. Czego używasz jako koniec RF przodu? [/Quote] Nie robię sprzętowej implementacji odbiornika ... tylko pisanie kodu w programie MATLAB odbiornika ...

możesz wysłać mi wszystkie pliki, które o gps.my projektu jest śledzenie pojazdów z komputerem za pomocą gps.i użyje ATmega128 w tym project.it nie jest symulacji. e-mail: burakaytan@gmail.com dzięki.

[Quote = Nart], możesz wysłać mi wszystkie pliki, które o gps.my projektu jest śledzenie pojazdów z komputerem za pomocą gps.i użyje ATmega128 w tym project.it nie jest symulacji. e mail:. burakaytan (at) gmail.com dzięki [/quote] hi ... mam tylko pliki i książek o kilka szczegółów na temat teorii związanych z tematem ... tylko analizy matematycznej ... Nie mam kodu ze mną ... jeśli potrzebujesz pomocy ne w teorii, daj mi znać ... wyśle ci co mam ...

Witam Nart I zrealizowała projekt systemu GPS w nawigacji samochodowych w 8051. Wybór ATmega128 jest wspaniałe, ponieważ posiada 2 porty szeregowe, dzięki czemu można interfejs GPS z jednej strony i interfejsu PC od innych. Będziesz interfejs GPS jako czarna skrzynka. nie musisz wiedzieć, jak działa GPS, a nie wiedząc, co to wyjść. Gdy GPS jest podłączony do zasilania generuje falę serial data.You mogą korzystać z programu hyper terminal z okien, aby zobaczyć te dane (o prędkości transmisji). wyjście szeregowe danych wynika protokołu NEMA, trzeba szukać w Internecie za to, co NEMA obejmuje, jakie są pola i jak można wydobyć informacje o pozycji z danych NEMA. I stworzył program do dekodowania C NEMA. Mogę post to dla ciebie, jeśli jesteś zainteresowany

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back