Projektowanie bandpass eliptycznych filtr

S

sec

Guest
Potrzebuję pomocy do projektowania eliptycznych filtr! Chciałbym zbudować bandpass eliptycznych filtr dla sygnału audio. co ma podstawowy układ wygląda? i jakie są równania, aby ustawić częstotliwość środkową i wybrał kondensator wartości?

można skorzystać z oprogramowania do projektowania filtrów, takich jak filtr rozwiązanie.

Który z filtrów są u planowania projektu jest filtr cyfrowy lub analogowy filtr? Jeśli u projektowania filtrów cyfrowych można korzystać z Matlab i u mogą projektować za pomocą fdatool pole w matlab z realizacji, fazy i częstotliwości. Cheers Gowtham

nie, co do projektowania filtrów analogowych o wysokiej selektywności * * Nie wiem, jeśli jest to właściwe określenie

Najpierw obliczyć wszystkie zmarszczki dopuszczalne w pasma i stopband dzięki pomocy matlab. Niż standardowe układy mogą być dostępne dla projektowania filtrów eliptycznych. Albo spójrzmy na układy scalone przez Net. Wybierz wartości parametrów do własnych tętnienia i zdobyć czynników.

Nie mam matlab, to wydają się być przydatne, prawda? co oznacza "s" na równanie?

s jest comoplex częstotliwość kątową s = Σ + jω ale można użyć s = jω, gdzie j jest sqrt z -1 i ω = 2 * pi * F Zapoznaj się Laplace'a rzeczy na pełny opis

można uzyskać filtr prototyp filtr oprogramowania do projektowania, a następnie zastąpienia zwojów induktora zawarte przez gyrator i kondensatora, jego łatwy sposób zaprojektować filtr eliptyczny. nadzieję, że to pomaga!

Wypróbuj: http://www.filter-solutions.com/ To najlepszy CAD filtr design. To daje: funkcja transferu, pasmo przenoszenia, Circuit aktywnych, układ pasywny, IIR i FIR kodu C, biegun-zero działek, i wiele więcej ... cieszyć. + + +

[Quote = s] Potrzebuję pomocy do projektowania eliptycznych filtr! Chciałbym zbudować bandpass eliptycznych filtr dla sygnału audio. co ma podstawowy układ wygląda? i jakie są równania, aby ustawić częstotliwość środkową i wybrał kondensator wartości? [/quote] matlab FDA narzędzi

o to rutynowe: 1. dowiedzieć się funkcji transferu, które powinny być znormalizowane. 2. przekształcenie funkcji transferu do przepływu sygnału diagram diagram 3. Mapa schemat w obu aktywnych rc, gmc, mos c lub skuwką przełącznik na odsetki. 4. wreszcie skalowania częstotliwości wszystkie części do spełnienia spec. filtr rozwiązanie wspomnianych przez innych jest dobrym wyborem.

Szanowni Państwo, eliptyczne filtr projekt i realizacja jest dość skomplikowana sprawa, a jeśli się nie mylę s nie dość obeznany z fuctions przekazywania i filtrowania ich syntezy.
Nie mam matlab, to wydają się być przydatne, prawda? co oznacza "s" na równanie?
Szanowny Panie Sec, sugeruję raczej Ci brushup yur fundas na podstawowy filtr syntezy. I jeszcze jedno, dlaczego tylko eliptyczne zbliżenia? dlaczego nie trochę łatwiej implementacje jak Czebyszewa / Butterworth lub jeszcze prostsze Filtry LC? Filtr realizacji na częstotliwości dźwięku nie jest wcale trudna ..... Sai

dobrze, trochę na wyzwanie, a także zajmie to mniej element tej samej "speed" przejścia pomiędzy pasmo przenoszenia i stopband

Sec, Go [url = http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=761711 # 761711] tutaj [/url] za pracę magisterską na temat projektowania filtrów eliptycznych, że napisałem wcześniej. / Hunter

Myślę, że powinieneś szukać funkcji transferu, można to zrobić poprzez oprogramowanie, takie jak fdatools. następnie można mapować funkcji transferu do obiegu.

Witam, Spróbuj, Nuhertz Filtr narzędzie Solutions to mają specyficzne opcje cyfrowe i analogowe filtr możliwości Synthesi i nawet optymalizacji i analizy Monte-Carlo ... http://www.nuhertz.com/ i nowy czwartej edycji Electronic Filter Design Handbook przedstawia Elliptic projektowania filtrów z filtrem Solutions. Autor Arthur Williams ma doskonałą pracę co Elliptic filtr projekt łatwy. Mam nadzieję, że pomoże Ci rozwiązać Twój problem ... --- Manju ---

Hi, spróbuj Urzędu mikrofalowe - Filtr Kreator projektu. Znajdziesz go bardzo łatwy w obsłudze, a po wybrać Filtr on ci poda schemat układu z proponowanymi wartościami elementów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back