projekt końcowy lat

H

hariraghav

Guest
hi należy zrobić projekt mojego ostatniego roku w elektronice i dziedzinie komunikacji. można zaproponować kilka tematów i miejsc, gdzie mogę dostać takie projekty.

można spróbować coś z usb 2 próby użycia ez rodziny z cyprysu, również można znaleźć kilka ZGŁOSZENIE w sieci gprs także spróbować TCP / IP z mcs nadzieję być przydatne Fire in the Wire: SM2:

hariraghav, może to jest ważne, aby wybrać projekt końcowy lat sprytnie w zależności od tego, co planujesz w najbliższej przyszłości. Należy się zastanowić, co chcesz zrobić, a następnie zdecydować, pole, które należy zbadać, ponieważ elektronika i domeny komunikacji są bardzo bardzo szeroki. przez sposób, jak pierwszy pomysł, proponuję do pracy na radiostacji programowalnych. istnieje wiele środków spożywczych i możliwe sposoby badania (mała) część tego tematu. Oczywiście są materiały na tym forum myślę, że jako drugi pomysł, mogę powiedzieć, co było moim ostatnim projektem roku. i symulacji całego transceiver - QAM4 modulacji częstotliwości symbol pomiędzy 10 a 100 kHz, częstotliwości nośnej przy 433.92 MHz - na matlab (modelisation z nadajnika, odbiornika i kanał transmisji). następnie z innych grup uczniowskich podzielony realizacji w całości. więc poszedłem koryta mojej strony, który automatycznie uzyskać tłumik oraz wzmacniacza mocy dla odbiornika. tak było dużo symulacji z oprogramowaniem analogowy symulacji, a następnie do lutowania tej części. Oczywiście spotkanie wszystkich części różne grupy studentów nie działa za dobrze: D. ale przynajmniej był bardzo ciekawy projekt dotyczący modelowania, symulacji analogowych i lutowania nadzieję, że to pomaga

Witam, Jeśli jesteś z instytutów, które wymagają praktyczne pracy z niektórych teorii (w sensie, że artefakt sprzęt jest również) potrzebne mogą wybrać się na 1) FPGA oparte dekoder MP3 2) FPGA oparte radio FM 3) SMS na pilota BRM

Proponuję pracy w DSP, to jest pole rośnie ... System rozpoznawania mowy i wiele projektów związanych z DSP

kompresji obrazu jest kolejnym bardzo dobre pole w DSP. można modyfikować istniejących algorytmów do realizacji bezpiecznego algorytmu propreitry.

hi próby wdrożenia uznania podpisu za pomocą DSP. lub przynajmniej starać się urządzeniem dedykowanym do niczego u zrobić.

To zależy od tego, co lubisz, Jeśli C, spróbuj DSP; Jeśli HDL, spróbuj FPGA lub CPLD. Davy Zhu

U może zrobić kilka projektów przetwarzania obrazu .............. tematów można rozpoznawania twarzy, cyfrowy znak wodny i wiele, wiele więcej, ale tych projektów są mocno nastawione na tworzenie oprogramowania w programie MATLAB lub C \\ C + +, C + + itp. ...... jakiś sprzęt będzie tam, jeśli u próby wdrożenia prawdziwe oblicze czasu System rozpoznawania ................... Wszystko zależy od ur zainteresowanie 8):) 8)

przetwarzania obrazu jest coraz field.so u może przejść do kompresji obrazu lub palca pasujące do druku.

ASSSLAM O alaikum DO WSZYSTKICH jak u wiedzą, że DSP i FPGA na projekty są bardzo gorące na rynku. Więc myślę, że u shud się realizacji ofSoftware określonych radia za pomocą FPGA się to pomocne w DSP, jak również obszar FPGA. Również u mogą spotkać się z różnymi radia, które będą bardzo przydatne dla u. I przechowywać w SDR umysł jest najbardziej wschodzących Technolgy w obszarach komunikacji Dzięki Usman HAI ELECTRONICS ENIGINEER PAKISTAN

Spróbuj dziedzinie multimediów bezpieczeństwa, jeśli są Państwo zainteresowani DSP, steganografii i znak wodny cyfrowe są bardzo interesujące tematy

Uważam, że dekoder MP3 jest realizowany przez Uniwersytetu w Lund. Możesz także pobrać kod źródłowy VHDL, jak również. Projekt oprogramowanie to świetny pomysł. Możesz pobrać wiele informacji w internecie. Innym miejscu, można spróbować to www.tapr.org / tapr . Należy spróbować coś w sieci czujników. Wierzę, że można znaleźć kilka pomysłów na stronie internetowej piwnicy obwodu.

Możesz uczyć sieci neuronowe i projektowania sieci dla aplikacji związanych z kariery jak korekcję w kanale lub rozpoznawania obrazów.

Assalam-o-Alaikum! Chcę mieć jakąś pomoc w projekt końcowy lat związane z niektórymi przetwarzania sygnału jednego z u o pomysły plz mi pomóc czeka na odpowiedź

Dlaczego nie spróbować u projektów recocgnition wzór. można korzystać z matlab na tym samym.

hej u można uprawiać mowy morphing.Its naprawdę good.You może przejść do mowy na tekst i tekst przekształcił mowy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back