problem z symulacji AMS Spectre solver - komunikat o błędzie

S

sunil_rpine

Guest
Witam, uczę się do uruchomienia projektu za pomocą symulatora AMS z solver Spectre. Skonfigurować wyglądał dobrze i netlistę został wygenerowany bez problemu. Ale kiedy uruchomić symulację, Dostaję następujący komunikat: Nie udało się opracować ("amsPLL" pll_160MHZ_sim "config"). Jak można rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc. Dziękuję, Sunil

trzeba dać trochę więcej informacji. Jest diffcult do debugowania z tego wiele informacji. Jedną z możliwych przyczyn może być, że w fazie opracowania jest patrząc na niektóre zachowania pliku, który może być usunięty lub przeniesiony. Jest to tylko przypuszczenia.

Witam, Dzięki za odpowiedź ur. I faktycznie działa AMS po raz pierwszy. Znalazłem brakujące pliki i działa poprawnie. Ale jestem jeszcze dostać dobrą przyczepność na symulacji AMS przy użyciu narzędzi Cadence. Czy możesz dać mi jakieś referencje. Jestem obecnie przeżywa dokumentacji kadencji, która jest bardzo długa i na wierzchu, jak również. Dziękuję, Sunil

Dla uzyskania dobrej przyczepności na symulacji AMS, jedynym wyjściem jest robić więcej symulacji. istnieje wiele kwestii, jak narzędzia nie są wystarczająco dojrzałe ........... dla każdego z problemów jakie możesz napotkać podnieść kwerendę z narzędzi do ......... powinny rozwiązać ........ i tak dokumentacja kadencji, choć długie, ale są wystarczająco dobre, aby rozpocząć i rozwijać dobre understangind narzędzia .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back