Problem: Bandpass filtr projektowania

220KH A10%
Aktywne
2 porządku
Filtr realizacji: W mojej próbie jest Biauad Bandpass filtr, istnieją jeszcze inne rodzaje
jednostki zysku
Q jest około 30
reszta nie jest poważnie ograniczona.
Wszystkie powyższe oczekują jest mój, nie mój nauczyciel popyt,
to dajcie mi pracę i nic nie powiedzieć,
w jaki sposób mogę powiedzieć na ten temat?

Oczywiście, że nie chcą dość schematyczny,
muszę wiedzieć, w jaki sposób i dlaczego, a także wpływ na części i tak, ale co mogę odwołać, jest zbyt ograniczona.

Got it, to zajęło mi trochę rozpoznać "Biauad" był faktycznie mówić o "Biquads".Analiza i budowania tych filtrów z analizy z słupowo-zero fabuły niż Bode działki zrobić dla innych aktywnych filtrów.Możesz budować
8-ga zamówić filtr ten sposób tylko za pomocą jednego opamp.Dołączone jest artykuł, w jaki sposób zaprojektować jednym drugiego rzędu wzmacniacz biquad Bandpass aktywnych filtrów.
Jest całkiem byłoby jak szczegółowy samouczek dla Ciebie.Aby sprawdzić swoją pracę,
należy pobrać NuHertz filtru Rozwiązanie oprogramowania.Oprogramowanie to pozwala na budowanie ich.http://www.filter-solutions.com/

powodzenia!
djalli
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Aby djalli
Dałeś mi tak wiele pomóc, że nie wiem jak wyrazić moje uznanie dla Ciebie.

Każdy sposób, thank you very much!

Te dwa filtry od djalli są dificult do realizacji ze względu na ,4 pF i 409Mohm w pierwszym obiegu oraz konieczność precyzyjnego kondensatory w drugim (może być rozwiązany przy użyciu trimers), ale 409Mohm wydaje się niemożliwe.Myślę Biquad jest prostszy i realny.

Borber ma rację, ona jest trudna do realizacji takich dwa filtry.

Prostym rozwiązaniem może być zmiana Butherworth filtra.Domaga się jak Q = 30 są trudne do realizacji z Biquad.To jest prosty topologii dostroić odpowiednio zmienić R1 i R2 dla zysku adjustement i R4 dla centrum częstotliwości.Elemenths może być 10%.Nie jestem shure to spełniają Twoich potrzeb, jeśli chcesz dokładne wartości.

Nie pozwól, że cię 40MOhm rezystorem.Istnieje 20, 30, rezystory 40Mohms łatwo dostępne.

2-ga celu pozytywnego sab.ponownie NuHertz obliczone wartości.Ona obniżona do 23 Q tylko, a drugi łatwiejsze do wdrożenia.untitled2abc

Innym sposobem jest użycie PLL.Będzie to zablokować na swój sygnał.Blokady wyjścia detektora będzie wskazywać na obecność sygnału.Być może trzeba będzie zamiatać częstotliwości do nabycia blokady.

Inną metodą jest metoda superheterodyna.Down zamiany częstotliwości z zakresu audio, gdy filtrowanie jest łatwiejsze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back