problemów dotyczących analizy wzmacniacz chopper z pss + pnoise

L

lily1981216

Guest
Witam wszystkich! i do analizy hałasu na wzmacniacz chopper z pss + pnoise.in mój obwód mam trzech źródeł, dwóch impulsów zegary chopper, jeden grzech jako źródło singnal wejście amplifier.the częstotliwość impulsów jest 100 kHz, a grzech jest 10khz.and ustawienie PSS + pnoise jest tak:
14_1166164122.JPG
83_1166164166.JPG
[size = 2] [color = # 999999] Dodano po 25 minutach: [/] [color / size] to jest właściwe ustawienie? powinny być sweeptype wybrać krewnego? powinien być źródłem grzechu wejście umieścić? a jeśli stawiam singnal wejść i wybrać "względne", mam do wyboru, jak pokonać częstotliwości 10kHz i zastanawiam się, czy mogę zobaczyć tylko hałas o częstotliwości 10 kHz lub not.where aroud mogłem Zobacz 1 / noise f. może ktoś mi pomoże? czekam na rady!

W konfiguracji pnoise należy wybrać absolutną i wybrał zakresu zainteresowania. Ja bym wybrał bardziej pasma boczne, powiedzmy 100 lub więcej. W pss konfiguracji Ja bym wybrał bardziej harmonicznych, może być 100. Poza tym, konfiguracja jest w porządku. Jak planujesz obserwować wynik symulacji? To nie jest głupstwo jest tak dobrze.

Tak, to naprawdę problem, i wybierz bezwzględny i fabuła jest tak: pierwszy z nich jest całym spektrum, a ostatnia jest widma częstotliwości poniżej 10 kHz. Chcę obserwować widma częstotliwości poniżej 10 kHz. ale ja wierzę w wyniku kadencji, której widmo jest poniżej 10 kHz?
83_1166413123.JPG
47_1166413179.JPG
[size = 2] [color = # 999999 ] Dodano po 3 minutach: [/] [kolor / size] oh, Mini, dzięki twojej rady! lilia

Należy spojrzeć na wyniki w inny sposób. Nie ma sensu patrzeć na częstotliwości powyżej częstotliwości Nyquista pss, przynajmniej w twoim przypadku. Od pss częstotliwości 10kHz, 5kHz jest Nyquist. Tak więc, drugi wykres pokazuje prawidłowe hałasu, z wyjątkiem należy ograniczyć przez 5kHz. Ponadto, warto wybrać punkt pobierania próbek w dziedzinie czasu w panelu konfiguracji pnoise zapewnienia hałasu oblicza się w odpowiednim czasie - w przypadku, gdy właściwości hałasu wzmacniacz zmieniać się w czasie, nie zawsze sprawy.

hi, Mini teraz myślę, że jestem zdziwiony. jeśli mój częstotliwości sygnału 10kHz. nie powinna być częstotliwość Nyquista 10kHz? i efektywną częstotliwość pobierania próbek powinny być 20kHz, nie powinna? co robi pss częstotliwości Nyquista odnoszą się do? dlaczego należy 5kHz? dzięki rady! lilia

Myślałem, że 10kHz to zegar częstotliwości. Przepraszamy za zamieszanie. Ogólnie rzecz biorąc, analiza częstotliwości Nyquista wynik pnoise panel powierzchni powinna być o połowę częstotliwości zegara. Ale poczekaj, najbardziej symulacje hałasu wzmacniacze wykonywane są z sygnału wejściowego równa 0. Czy jest jakiś konkretny powód zastosowaniu wejściowego sygnału 10kHz w swojej symulacji za hałas?

Myślę, że pokazał swój częstotliwości 100kHz częstotliwości impulsów sygnału wejściowego może korzystać napięcie AC = 1

Po prostu ciekawi o fabule pnoise. Z kart czytam o metodzie stabilizacji chopper, 1 / f hałasu PSD wzmacniacza chopper powinna zostać przesunięta do nieparzystych harmonicznych rozdrobnienia częstotliwości. Ale na powierzchni PSD, może nadal widzę 1 / phemomenon f. Czy jest to prawidłowe?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back