Potrzebuję pomocy z Wireless USB

R

rina_1220

Guest
Witam wszystkich. Muszę myśleć o końcowym projektu na studia, ale nadal nie jestem pewien, co robić. I sugerowano zrobić "wireless USB" w celu podłączenia standardowych urządzeń USB do komputera poprzez złącze USB, ale do przesyłania danych bezprzewodowo. Podoba Ci się to: I wtyk i adapter do komputera, a inna część w urządzeniu, gdzie ja podłączyć kabel i to, że komputer nie rozpoznaje podłączonego urządzenia natychmiast, tak jak to jest z kablem, ale bez kabli. Czy ktoś ma jakieś sugestie, w jaki sposób to zrobić? Myślę, że zasady mogą być podobne do tych używanych w bezprzewodowej myszy i klawiatury, ale nie jestem pewien. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, proszę dać mi kilka wskazówek! dzięki

Być może można użyć modułów bezprzewodowych, aby zakończyć tę funkcję. Pls wizyta www.mcurf.com , aby uzyskać wm2500s 's względem pliki. BTW, ja projektowania garnitur przed majem tego roku.

Dziękuję za odpowiedź. Ja zmieniłem zdanie na temat projektu. Wciąż pracuję z komunikacji bezprzewodowej, ale teraz z innym celu. Może url może pomóc mi później:. D

Zapraszamy WirelessUSB z Cypress przewodów pół to wygodne rozwiązanie dla wirless transferu danych

Myślę, że pomysł o podobieństwo z myszy bezprzewodowej jest prawo, ale bezprzewodowa mysz wykorzystuje tylko proste limitted typ danych do odbiornika, jednak u potrzeba ful nadajnika i odbiornika danych z prędkością enoufh i redukcję hałasu

Wireless USB jest podobne do ZigBee? Czy wsparcie sieci mesh?

Bezprzewodowa mysz lub klawiatura nie przestrzega protokołu USB. Oni dokonać pewnych zmian w stos protokołów i przekazywania danych drogą bezprzewodową. USB obsługuje funkcję multi-poziom topologii gwiazdy.

Hi, można skorzystać z protokołu Bluetooth do Twoich potrzeb. Pozdrawiam, N. Muralidhara CRL-BEL

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back