Porażenie prądem przez drzewa dotykając drutu wysokiego napięcia

E

ElectroEnthusiast

Guest
Kilka dni wcześniej, miałem na dobę pracownikowi wynagrodzenia porwać kilka kokosów z drzewa. Część drzewa (oddział / liście) dotykała do przewodu wysokiego napięcia, które wykonały kilka wysokiego napięcia (może jakiś kV). Gdy wspiął się na drzewo i kiedy był na szczycie drzewa, powiedział, że czuł się porażenia prądem. Pytanie brzmi:?. "Czy to spowodować porażenie prądem (Od stał na drzewie i był bynajmniej dotykając ziemi bezpośrednio (również w przewodniku czy coś takiego), co wydaje mi się, że jest on taki sam potencjał (jak on na drzewie), przypuszczam, że postąpił tak, aby przyciągnąć dodatkowe płatności ode mnie (bo nie czuć, że nie praca z dodatkowe ryzyka).

Jeśli w górnej części drzewa dotyka linię HV a podstawą jest dotykając ziemi, nie byłoby różnicy napięcia wzdłuż drzewa. Teraz, jeśli dasz radę, powiedzmy z rąk metra i tak z nóg, można być wstrząśnięty tej różnicy. Dlatego zaleca się zachować nogami blisko siebie (np. shuffle) podczas spaceru z dala od zatopionych linii energetycznych. John

Jeśli w górnej części drzewa dotyka linii wysokiego napięcia a podstawą jest dotykając ziemi, nie byłoby różnicy napięcia wzdłuż drzewa. Teraz, jeśli dasz radę, powiedzmy z rąk metra i tak z nóg, można być wstrząśnięty tej różnicy. Dlatego zaleca się zachować nogami blisko siebie (np. shuffle) podczas spaceru z dala od zatopionych linii energetycznych. John
Jan Witam, mam na myśli w tej kwestii jest osoba osiągnęła już szczyt drzewa. A potem mówi: Czuł prądem (na szczycie drzewa).

Obserwacja Brzmi to rozsądnie, bo część wysokiego napięcia można oczekiwać, że spadek po drzewo, ze względu na skończoną przewodność drewna. Trudno oszacować spadek napięcia w wielkości. Chyba, nie chcesz spróbować eksperymentu? Normalnie, zakład energetyczny jest odpowiedzialny za wyciąć dotykając oddziały na własną rękę.

Jeśli masz wrażliwą ochrony Ziemi Błąd:). Incydent miał miejsce w Wielkiej Brytanii, gdzie ostatnio pojawiły się dwa konie do porażenia prądem na torze, nawet przez podziemny uszkodzeń przewodów. Oto link: http://www.bbc.co.uk/news/uk-12497064

Oto jeden link z kilku, które opisują bezpieczeństwa wokół wysokiego napięcia i drzewa. http://www.penticton.ca/electrical/ElecticalSafety-HighVoltage.pdf Kwestia hopping vs tasowanie zostało omówione. Niektórzy ludzie mają zalecane skacze na jednej nodze. Oczywiście, że jest niestabilny dla większości ludzi, wchodzących na jednej ręce, próbując wskoczyć na jedną nogę, będzie jednym z najgorszych miejsc do w Jeśli chodzi o hip dwunożnych, prawdopodobnie istnieją sytuacje, w których jest to konieczne, ponieważ w skokach z krokiem na ziemię, ale raz na ziemi, większość ludzi jest mniej prawdopodobne, upadają shuffle. John

Jeśli masz wrażliwą Earth Fault ochrony
Nie jestem zaznajomiony z normami districution moc, ale myślę, że to niemożliwe do wykrycia małych błędów earh przy linii lądową. W tej sprawie, prądy ziemi mogły być raczej niski, bez urazy zostały zgłoszone. Jak John wykazał w swoim pouczający link, istnieją inne przypadki, które należy uwzględnić.

Nie jestem zaznajomiony z normami districution moc, ale myślę, że to niemożliwe do wykrycia małych błędów earh przy linii lądową. W tej sprawie, prądy ziemi mogły być raczej niski, bez urazy zostały zgłoszone. Jak John wykazał w swoim pouczający link, istnieją inne przypadki, które należy uwzględnić.
To może nie działać z fazą dotykając drzewa (zależne od wilgotności może być?), Ale jest przeznaczony do wykrywania w niskim region mA.

Termin mam nauczono tego zjawiska jest "napięcia krokowego" lub "krok potencjału" [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_potential_rise] Ziemia potencjał wzrostu - Wikipedia, wolna encyklopedia [/url] .

Normalnie, przedsiębiorstwo energetyczne jest za wyciąć dotykając oddziały na własną rękę.
Tak, tną go jak tydzień temu, ale incydent wcześniej.
Błąd ochrony wrażliwej Earth
Jak masz go na drzewo / konie?! Tak więc przyzwyczajenie się komórek roślinnych tosty z powodu, że napięcie? Ale roślina jest nadal stały wysoki, myślę, że dość komórki się rozmnażają.

Więc wont komórkach roślinnych dostać tosty z powodu, że napięcie? Ale roślina jest nadal stały wysoki, myślę, że dość komórki się rozmnażają.
percepcji i skutki wstrząsu na zwierzętach jest nasz układ nerwowy. Rośliny nie mają podobny system. Obie rośliny i zwierzęta mogą się tosty, jeśli obecny jest wystarczająco wysoka. Oczywiście, że nie było w tym przypadku. John

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back