pomoc w kod 4 ACS712 czujnik Halla interfejs avr

S

sherazi

Guest
Cześć przyjaciele, chciałem interfejs ACS712 ic efekt Halla (30 wersji Amp) do wykrywania prąd pobierany przez silnik, który ma napęd bramy. projekt otwierania bramy do bram przesuwnych. Każdy sposób, po zapoznaniu się kilka postów dotyczących tematu zrozumiałem, że wyjście z ACS712 pójdzie sinusoidy wejście stąd i dostanie Ac sygnału. i muszę to zrobić albo za pomocą RMS DC do DC IC, lub wykonania tego w programie Jak moje pierwszej potrzeby, jest po prostu sprawdzić, czy silnik brama jest zablokowany, czy nie, nie chodzi mi o dokładną wartość, po prostu chcę aby sprawdzić, sprawdzając, czy obecny pobierana jest zwiększone, jeśli jest to i będzie po prostu wyłączyć silnik. Czy mogę korzystać z surowców produkcji ACS712 i podłączyć do ADC? i czy jest jakiś algorytm, który może po prostu sprawdzić samego rms i wskazać, czy jest znaczny wzrost? Życzę jeśli ktoś mógłby mi pomóc w kodzie lub algorytmów, używam AVR Atmega8, w środowisku GCC ... byłoby naprawdę świetnie całości za pomocą ...

Witam Nie trzeba do pomiaru RMS - tylko poprawienie sygnału i wzmocnienia go (w razie potrzeby) i zmierzyć DC z ATMEGA 8 ADC można również prowadzić IC zamiast pomiarów porównawczych z ADC Wszystkiego najlepszego Bobi [color = red] [specjalista mikrokontrolera / b] [/color]

Oznacza to, że diody szeregowo i równolegle cap może być użytych do DC, a potem po prostu, że wartość należy rozumieć przez ADC ..... to dobry, to nawet skrócić czas przetwarzania i obciążenia ... Czy ten układ jest dobry

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back