Pomoc na budowę analizatora widma audio

R

ro_ok_bo

Guest
Chciałbym zbudować analizator widma audio z PIC i trochę średnich wyświetlania grafiki. Nie podoba mi się rozwiązanie wewnętrznych PC przez karty dźwiękowej ktoś może mi pomóc proszę?

Aby próbki widma z 20-20kHz powiedzieć w czasie rzeczywistym będzie potrzeba dużo mocy obliczeniowej, chyba podzielić pobieranie próbek do konkretnych pasm (jak na korektor graficzny). Większość wysokiej analizatory końcowego wykorzystania procedur FFT i / lub przetwarzania DSP dla zadania

Tak, to prawda, nowoczesny sprzęt audio analizator specrum zastosowań DSP w celu wyodrębnienia składowej widmowej sygnału audio. Jednak zarówno Analog Devices i Texas Instruments udostępnia bardzo niski koszt ev pokładzie ich urządzenia i aplikacji, którą chcesz budować jest bardzo powszechne i tak myślę, że można łatwo znaleźć potrzebne algorytm (zasadniczo FFT) W załączonym plikiem zip znajdziesz kilka algorytmów ADSP2181 audio z m kod symulować je na matlab.

Witam, jestem zdania, że z PIC16 to niemożliwe do zrobienia więcej niż 16 - punkt FFT w czasie rzeczywistym, staram się budować dekodera DTMF z pic16f876 użytku wewnętrznego i nie ADC.

Myślę, że na mniejszym ekranie (aby były widoczne z większych odległości (z łóżka na ex.)) Myślę, że wystarczy mieć 16 kolumn. A wyświetlacz może być 20x4 znaków LCD. (Należy określić, 08/01 pikseli wysokiej bloki i masz 20 32 pikseli wysokiej kolumny na rysunku ciekawych barów:) teorethically ... Zed

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back