Pomóż mi. . . ZigBee, które jest tanie i najlepsze

G

gane26

Guest
ZigBee, które jest tanie i najlepiej od dołu, 1) Ember EM351/EM357 2) XBee ™ stronę ZNet 2.5/XBee-PRO ™ stronę ZNet 2,5 3) moduł ETRX35x

Wybór w dużej mierze zależy od końcowego zastosowania. Jeśli chcesz zastąpić kabel szeregowy podstawowe, pary punktów końcowych transmisji i odbioru danych między sobą bezprzewodowo, a następnie XBee Series 1 lub XBee Pro Series 1 są najłatwiejsze do realizacji. Wszystko co musisz zrobić, to kod swojej aplikacji do asynchronicznej komunikacji szeregowej USART i używać XBees zamiast kabla. By the way, serii XBee 2.5 jest już po prostu XBee Series 2. Seria XBee 2 jest używany przede wszystkim wtedy, gdy sieć mesh jest potrzebny. BigDog

Czy jesteś zainteresowany specjalny profil (jak Automation powiedzieć niech ZigBee budowlane), albo prosty ZigBee stos Pro zrobi? Jeśli jesteś zainteresowany w specjalny profil, a następnie sprawdzić, czy wybór obejmuje ten profil.

Mój projekt jest bezprzewodowa automatyzacja domu: teraz chcę użyć koordynatorem ZigBee otrzymać 5 węzłów (czujniki lub jakichkolwiek innych danych) za pomocą pic, żeby on / off czujników jak 0/1..now co ckt chcę iść .. ZigBee, które jest tanie i najlepsze. . .

Mój projekt jest bezprzewodowa automatyzacja domu: teraz chcę użyć koordynatorem ZigBee otrzymać 5 węzłów (czujniki lub jakichkolwiek innych danych) za pomocą pic, żeby on / off czujników jak 0/1..now co ckt chcę iść .. ZigBee, które jest tanie i najlepsze. . .

Dostęp ZigBee przez uart (TX i RX). Połączenia do Tx i Rx pin wystarczy ZigBee.

sprawdzić tych dostawców [url = http://www.nskelectronics.in/xbee_24_ghz_transrecivers.html] XBee 2,4 TransRecivers Ghz [/url]

jak koordynator ZigBee otrzyma 5 węzłów (czujniki lub jakichkolwiek innych danych) za pomocą pic. . 0,5 węzłów oznacza 5 różnych odbiornika ZigBee ...

[Quote = gane26] jak koordynator ZigBee otrzyma 5 węzłów (czujniki lub jakichkolwiek innych danych) za pomocą pic. . 0,5 węzłów oznacza 5 różnych odbiornik CYTAT ...[/ZigBee] Reading pytanie ściśle, to ZigBee Spec daje odpowiedź. Wniosek sieci początku jest wysyłany przez węzeł, i czeka na zatwierdzenie do przyłączenia się do sieci. Należy to robić 5 razy na 5 węzłów. Od tego czasu nie jest takie trudne, ponieważ 5 węzłów oznacza, że węzły mogą wysłać np. 1 raz na 10 sekund (1 wiadomość na 2 sekundy w całości), ruch w sieci jest bardzo małe w ten sposób.

5 różnych ZigBee nadawczo-odbiorcze i 5 różnych płyt PIC ..

Używam TG-ETRX35X-PM-010-103 ZigBee, muszę obwód wykres / schemat blokowy dla interfejsów ZigBee z pic16f887, wykorzystując jeden koordynator z 5 węzłów (czujniki). .. mi pomóc

Nie używałem TG-ETRX35X-PM-010-103, ale ponieważ nie ma wbudowanego zaangażowane anteny, wygląda na to można po prostu dać zasilanie do modułu i rozpocząć pracę z nim. Istnieje jednak zestaw rozwoju, który zawiera tego modułu, można znaleźć schematy na końcu pdf. Można było kupić ten zestaw, lub można dokonać zarządu własnego, przez powielanie deski do IO z oryginalnym zestawem IO. Mam nadzieję, że pomogło. Alex

Będziesz potrzeby oczek sieci ZigBee ze względu na liczbę węzłów. Istnieją trzy elementy ZigBee oczek sieci: koordynator, router i urządzeń końcowych. Następujące PDF szczegóły przykład za pomocą Silicon Labs 8051 wariant C8051F121 z Chipcon CC2420 2,4 ZigBee transceiver, topologii sieci omówione jest łatwo dostosować do własnych potrzeb. Następujące dane wielowęzłowy realizacji siatki ZigBee z RFID i punktów końcowych, ale topologii jest dostosować do swojego projektu. Czytnik RFID sieci [/URL] Nie mam żadnych osobistych doświadczeń z urządzeniem ETRX35X, dlatego nie mogę podać konkretne szczegóły dotyczące interfejsu i kodowania wymagań do wdrożenia projektu. Jednak arkusz urządzeń wskazuje używa polecenia AT stylu zestaw podobny do XBee ZigBee Series 2 modułu i są opisane w następującej: i ETRX3 serii modułów ZigBee ® AT-Command Słownik [/URL] sportowych ETRX35X procesor ARM Cortex z kilku dostępnych wejść / wyjść cyfrowych oraz 12-bitowe przetworniki analogowo-cyfrowe. Tak więc w zależności od wymagań urządzenia końcowego może nie trzeba PIC, jak również. Nadzieja informacji pomaga w staraniach

i potrzebuje 2,4 ZigBee budynku bezprzewodowa automatyzacja obiegu projektu odniesienia ... pomóż mi

tych ZigBee posiada port szeregowy (UART) Interfejs ... Więc trzeba interfejs modułu ZigBee z kontrolerem za pomocą UART i wysyłać lub odbierać dane, gdy konfiguracja odbywa się ...

sprawdzić dla modułów ZigBee i, o których mowa ........

Istnieje kilka całkiem dobrych książek na temat sieci ZigBee siatki. Podstawy i zastosowanie na pokładzie cyfrowe I / O i ADC: Wireless Sensor Networks: z ZigBee, XBee, Arduino i Przetwarzanie [/URL] Szczegóły realizacji ZigBee wielowęzłowy sieci MESH: Sieć bezprzewodowa [/URL] Szczegóły ZigBee protokoły: Sieci bezprzewodowe i nadajniki [/URL] Jakie są Twoje zadania projektowania urządzeń końcowych, przekaźnik kontroli, monitorowania temperatury, etc? Jak już wspomniałem może nie być potrzebne dodatkowe MCU na urządzenia końcowego. BigDog

thanx dla wszystkich pomocnych dłoni. . będzie i sprawdzić wszystkie szczegóły

nie istniejący / związane / różne obwody projekt ZigBee. . .

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back