Pomóż mi się projektowaniem obwodów dla Caller ID

K

kambizz

Guest
hi Profesjonalni projektanci ... Mam zaprojektować układ dla rozmówcy ktoś ID.when nazywają mnie koryta moje ID ... muszę zaprojektować obwód niż może wykryć numer telefonu osoby dzwoniącej i pokazać go w tajemnicy przykład number.for gdy Mr.X odrobina tego numeru: '647587383 'zadzwoń do mnie, mój obwód musi pokazać, że na moje ID odrobina '2' lub coś innego. ale ja jestem początkujący i ur Pro. więc pytam u, aby mi pomóc ... Please Please Please. Ja sam nie może projektowania. układu może być odrobina układy scalone lub mikrokontrolerów. giude mnie. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 18 minut: [/color] [/size] Więcej wyjaśnień na temat tego, co chcemy ... Myślę, że układ musi mieć FF i komparatora: kiedy ktoś mnie zadzwonić, najpierw jego \\ jej numer porównuje odrobina numer, który mogę umieścić w FF i jeśli Thay były równe, wówczas ID pokazuje, że w tajnym numer, który wkładamy w inny FF.if nie były równe, wówczas numer dzwoniącego jest wyświetlany na CID. więc chcemy to tor, który może wykrywać i dekodowania określonej liczby (liczby, które stawiamy w FF), i pokazać go na CID odrobina (np.) 1 ". 23434655665 ------ pokazuje, że -----> 1 87596709587 ------ pokazuje, że -----> 2 89745346578 ------ pokazuje, że -----> 3 pomocy plz mnie. (Mój angielski jest weak.excuse mnie)

FX614 z CML Micro - BELL202 modem - i IC mikrokontroler?

hi ciała mt 8843 może pomóc u całkowicie patrz dokument, jeśli U nie może pracować z tym można zrobić dla U jako projekt (sabeti_1990@yahoo.com) zostawiam w Mashhad: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back