Poleć mnie wysoki poziom narzędzi syntezy dla układów FPGA

A

asoom

Guest
Witam wszystkich, jestem ukończenia realizacji mojego projektu z FPGA Xilinx spartan3, i szukasz porady w zakresie narzędzi syntezy i że należy stosować .. co szukam jest wysoki poziom syntezy narzędzia, rozwiązania, które znalazłem do tej pory katapulty mentor i Simulink, mój temat obu z nich jest tak mało i potrzebujesz porady i od kogoś z doświadczeniem w tej dziedzinie ... który jest jeden i używać, jakie są zalety i wady każdego z nich? I trzymać się Xilinx ISE syntezator? czy jest jakiś inny sposób, że nie z innego narzędzia wysokiego poziomu? Szukam twojej rady, ponieważ jest to pierwsze doświadczenie w projektowaniu dla mnie .... FPGA Każda pomoc będzie mile widziane .. tyle thanx z góry pozdrawiam

można wykorzystać generator system ... to będzie można giv Xilinx blocksets, które mogą być konwertowane do kodu VHDL, a następnie można wdrożyć za pomocą generatora system będzie w stanie symulować ... bloki z pliku m, coregen, pliki VHDL, Verilog plików ... wszystkie schematycznie. offcourse musisz znać część kodu. Simulink i gen system będzie działał na matlab ... tak będzie dostarczać z matlab funkcjonalność też. .. sysgen także pozwoli Ci zobaczyć swoje wyjście w inne symulatory fali ... w ten sposób sprzęt współpracy symulacji możliwe jest również sysgen przy użyciu ... ale z łatwością schematów istnieje wiele problemów również, że będziesz musiał stawić czoła ... jak im stoi na razie ... jeśli się z czystej VHDL / Verilog jego codin i tylko kodowanie ... ale sprzęt staje się co-symulacja diffcult ... tak, aby doskonały design ... początek Simulink ... to jak Ci się wiedzieć więcej o spożywczych będzie engrosed w niej i będziesz cieszyć się ... jak im enjoyin teraz .. choć istnieje wiele powikłań z niektórych lilttle pomocy forum EDA ... mam czekać wiele o pomoc ... tutaj ... ale nie ma opcji, że mam ... Mam nadzieję, że im pomocnej was ..... bye tc

śliczne dzięki za pomoc ... ale nie wiesz, gdzie mogę dostać generator Simulink i system?

musisz kupić oprogramowanie .... i istnieje wiele problemów związanych ze zgodnością z wersji różnych programów ... jeśli u są za pomocą sysgen 7.1 trzeba MATLAB R14 lub R14.1 lub 14.2 i zgodna ISE tego jest 7.1i ISE dla innych kompatybilnych szukaj oprogramowanie na xilinx.com

nie istnieje inny sposób je zdobyć? jakichkolwiek innych, bardziej elastyczne narzędzie, które mam na myśli nie tyle ograniczenia w kompatybilności?

Ja nie sądzę, nie ma jednego narzędzia ... myślę, że MathWorks i Xilinx mieć monopol na te strefy .... więc nie poradzę ... trzeba będzie kupić te produkty ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back