Podwójne napięcie zasilania pytanie

Z

zanor

Guest
[Url = http://www.electronics-lab.com/projects/power/039/index.html] Oto [/url] schemat + / - 12 V zasilania. Czego nie unserstand jest napięcie wejściowe do regulatorów. Czy napięcie wejściowe do organów regulacyjnych się 9 lub 18 V i dlaczego? Wydaje mi się, że napięcie będzie 9. Ale wtedy regulator nie działa ...

Istnieją różne sposoby znakowania transformor. Jak FAAR praktyczne kwestie, a każdemu uzwojenia transformor powinny dostarczyć minimum 15 VAC, tak aby uzyskać 7812 i 7912, aby uzyskać pracy i 12 V w dwóch utworu.

[Quote = pranam77] Istnieją różne sposoby znakowania transformor. Jak FAAR praktyczne kwestie, a każdemu uzwojenia transformor powinny dostarczyć minimum 15 VAC, tak aby uzyskać 7812 i 7912, aby uzyskać pracy i 12 V w dwóch utworu. [/Quote] To wydaje się być używany transformator 18V. Jeśli spojrzeć na obraz uzwojenia wtórnego jest oznaczony 9 - 0 - 9. Czytałem, że w 18V wyjście z drutu centrum, wouldent Ciebie? Wiem, 7812 lub 7912 tylko potrzebuje minimum 15 V też tak, jak powinny. Gdy mostek prostowniczy jest podłączony do obu końcach uzwojenia wtórnego spowodowałoby to ~ 18V DC, ale kiedy przewód jest wykorzystywany jako centrum ziemi do regulacji, którą otrzymają, 9V w? Czy oni uzyskać wszystkie 18V z powodu, jak to jest podłączone?

Jak na dany schemat, jak drut jest używany jako centrum ziemi do regulacji, którą otrzymają, 9V w Powodzenia

hi .. może ktoś podać mi schematy, łączące 7812 i 7912, na dwa śledzenia?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back