Pochowani są lub Blind Vias niezbędne w wielowarstwowych płytek drukowanych?

3

3Deye

Guest
Witam, Jak wskazuje tytuł, są zakopane lub niewidomych przelotek musi 10/08 Layer PCB, czy można ich uniknąć w projekcie?

Oni nie są obowiązkowe! Nigdy nie używałem ich, ale o wysokiej gęstości płyty Zakładam, że oni układ "łatwiejsze" (lub możliwe!). Keith

Witam Keith, dawno się nie widzieliśmy:) Dzięki, postaram się ich unikać, ponieważ wzrost kosztów produkcji partii (wzrost o 400 dolarów za 10-layer PCB).

Byłem tu - tylko trochę zajęty, aby nie aktywny. Firma I normalnie korzystać nie robi niewidomych przelotek i zwykle nie miesza płyt sygnał do 6 warstw tak ślepy przelotek nie są problemem. Czasami jednak chciałbym móc z nich korzystać nawet na 4 warstwy, bo zabrakło powierzchni PCB umieścić przelotek bez uderzenia w coś. Podejrzewam, że to, co zmusi cię do ich używać, kiedy dojdziesz do 8 warstw lub więcej. I często dochodzą do punktu, gdzie nie jestem pewien co do zrobienia z układem więc zapisać kopię i idź w dół jedna droga np. dodać jeszcze kilka warstw, a następnie mogą wrócić i spróbować innego rozwiązania i wybrać ten, który wydaje się być będzie najlepiej. Keith.

PCB w tym otwór lub zakopane wiercenie otworów potrzeb wiele razy, że wymaga dużej precyzji wytwarzania czasochłonne, więc jest droższe niż w tym im nie.

Niewidomych i pochowany przelotek są czasem potrzebne, aby dostać z dużych BGA lub w kompleksie pokładzie, ale generalnie nasi projektanci starają się trzymać z dala od nich. Oba będą dodatkowe koszty produkcji płyt - ślepy ponad pochowany. Odkryliśmy również, że wydajność może zmniejszyć, jeżeli śpią niewidomych i pochowany przelotek ze względu na zwiększoną ogólną trudność w procesie produkcji. będzie Zalecamy go wyłącznie do osób niewidomych i / lub zakopane przelotek, gdy nie ma innych opcji lub jeśli nie dbają o koszty produkcji. Ryan O'Connor 911EDA, Inc www.911pcb.com

Dzięki pan Keith i PCBWING za radę, do tej pory nie użyłem Buried / Blind przelotek i postaram się ich unikać w miarę możliwości. Problem polega na tym dodatkowych kosztów zależy od tego czy są one wykorzystywane, czy nie, i nie zależy od ich liczby, więc jeśli kiedyś przez powiedzmy 1 pogrzebany, będę musiał zapłacić dodatkowe 400 dolarów, który jest w tej samej cenie, jeśli Kiedyś ich kilkadziesiąt!

Zgadzam się z Keith .. Zakopane i ślepe przelotek wymaga kiedy używamy 0,4 lub 0,5 mm urządzeń, aby sprostać proporcje. Do 8 lub 10 warstw brd nie ma potrzeby do laminowania Muliti lub sekwencyjnym. Także to zależy od minimalnego rozmiaru wiertła zarządu w stosunku do grubości płyty (stosunek boków) thx ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back