Pierwsze 750 MHz / V VCO wzmocnienie dla oscylatora pierścień z zasilania 1V

C

chacha

Guest
Hi Czy to naprawdę możliwe, aby uzyskać VCO zysk 750MHz / V dla oscylatora pierścień w 90nm technologii zasilania 1V? VCO Pasmo przenoszenia jest 400M do 800M. Dzięki.

ur wyjście jest 400 do 800 MHz, ur mówi o prawie 8ooMHZ / v, oznacza to, że napięcie sterujące różnią się o 0,5 V do zamiatania wszystkich w przedziale od 400 do 800 MHz i nie znam procesie 90 nm, ale myślę, że słychać, aby to uzyskać strojenie Khouly

czynić u mieć modeli procesie 90 nm, a nie u chcą zaprojektować oscylator pierścień różnicowego lub single ended khouly

Myślę, że trudno jest zrobić to we wszystkich rogach jako typowe VCO pierścień różnią się prawie w 100% z różnych stron.

[Quote = chacha] Witam Czy to naprawdę możliwe, aby uzyskać VCO zysk 750MHz / V dla oscylatora pierścień w 90nm technologii zasilania 1V? VCO Pasmo przenoszenia jest 400M do 800M. Dzięki. [/Quote] Myślę, że dość trudne do osiągnięcia tego .. VCO fazy hałasu i drgań będzie dużo. Lepiej połączyć kilka VCO do osiągnięcia tego zakresu.

jest to bardzo trudne, aby uzyskać wiem, że oscylator pierścień ma szeroki zakres regulacji, ale ten szeroki u potrzeba dwóch lub trzech oscylatorów do osiągnięcia tych jeśli u mieć modele procesie 90 nm, prześlij je, a my możemy spróbować się ze sobą khouly

i zbyt mało sceptycznie osiągnięcia tego celu. w tej chwili nie stosuję żadnej modeli. jeśli ktoś jest posiadanie dokumentów dotyczących wielu oscylator pierścień zespół, pls ze mną podzielić. Dzięki.

Czy u kiedykolwiek zrobić żadnych PLL lub VCO przed? Jeśli nie, byłoby to zbyt niebezpieczne, aby spróbować 90nm po raz pierwszy. 9 dead 1 przetrwać

Mam exp w VCO projekt w 180nm procesie aplikacji UWB. To był oscylatora LC. Nie robiłem żadnych oscylator pierścień do dziś. Co będzie na poważne trudności w 90nm projektowania oscylator? dzięki.

Jakie są główne wyzwania przy projektowaniu szeroki pierścień oscylatora zespołu w 90nm? Jeśli ktoś jest o pls docs podzielić się ze mną .. dzięki.

do symulacji obwodów można użyć modelu prognostycznego technologii (PTM) do symulacji. można znaleźć na stronie http://www.eas.asu.edu/ ~ PAW / , że jest najlepszy można uzyskać na technologii 90 nm. procesu fab actuall może nie za darmo.

[Quote = chacha] Witam Czy to naprawdę możliwe, aby uzyskać VCO zysk 750MHz / V dla oscylatora pierścień w 90nm technologii zasilania 1V? VCO Pasmo przenoszenia jest 400M do 800M. Dzięki. [/Quote] może coś działa, ale ze złych wyników i wydajności.

[Quote = chacha] Witam Czy to naprawdę możliwe, aby uzyskać VCO zysk 750MHz / V dla oscylatora pierścień w 90nm technologii zasilania 1V? VCO Pasmo przenoszenia jest 400M do 800M. Dzięki. [/Quote] oczywiście. Osc pierścień powinien być stosowany.

u można to osiągnąć VCO zakres strojenia za pomocą pompy diffential struktury opłat. Z Pojedyncza pompa za koniec, jest bardzo trudno to osiągnąć arange z ur 1volt dostaw. vijay

Witam, pracuję na 0,13 um procesu. I zaprojektowała jeden zakończył oscylator pierścień. Muszę wiedzieć, jak calc. zysku tj. Kvco.? W napięciu zasilania 1,2 V to VCO pracuje na 1Ghz, przy 2V to idzie do 2Ghz. Teraz jak mam calc Kvco. Każda pomoc będzie wielki. Jeśli jestem kierowania 1GHZ/1V to, co mam zrobić? Jest to pierwszy raz robię PLL. Jakie są założenia, że trzeba wprowadzić do diffferntial osc pierścień. topologii. Każda pomoc będzie mile widziane. Z góry dziękuję.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back