PIC_SHIFT

T

Tom2

Guest
Chcę używać obwodzie której jeżeli wejście mikrokontrolera jest> 0 musi światło LED na PIN_B0 i jeśli wejście jest <0 musi świecić na drugim LED na PIN_B1.
Staram kod poniżej, ale problem polega na:
wejściowe <0 dioda na PIN_B1 jest światło i wejście> 0 LED na PIN_B0 ale dioda na PIN_B0 wciąż światło jedynie do produkcji jest 25% sygnał wyjściowy, a następnie jest lekki off. (THIS IS WRONG PONIEWAŻ musi świecić na 100% sygnałów wejściowych). (PIC PIC18F4550).
CZY Anyone know what to problem ?????
(I Think I NALEŻY DO SHIFT Righ lub w lewo sygnał, ale ja nie jestem pewien)
Mój kod:

if (input (PIN_A0)) / / tworzenie przełącznik
(/ / W> 0 => LED1-> ON, LED2-> OFF

/ / input (PIN_A0) <<2;
delay_ms (10);
output_high (PIN_B0);
(PIN_B1) output_low;

)
w przeciwnym razie
(
/ / input (PIN_A0) <<2;
delay_ms (10);
(PIN_B0) output_low;
output_high (PIN_B1);
)

Telefon komórkowy już nie tylko służy do komunikowania się między sobą, poprzez rozmowy telefoniczne, czy też wysyłanie wiadomości sms. Raport "Masz komórkę, masz swoje prawa", pokazuje jak, szerokie jest spektrum usług, z jakich korzystamy za pośrednictwem telefonu komórkowego.

Read more...

Tom2 napisał:

Chcę używać obwodzie której jeżeli wejście mikrokontrolera jest> 0 musi światło LED na PIN_B0 i jeśli wejście jest <0 musi świecić na drugim LED na PIN_B1.

Staram kod poniżej, ale problem polega na:

wejściowe <0 dioda na PIN_B1 jest światło i wejście> 0 LED na PIN_B0 ale dioda na PIN_B0 wciąż światło jedynie do produkcji jest 25% sygnał wyjściowy, a następnie jest lekki off. (THIS IS WRONG PONIEWAŻ musi świecić na 100% sygnałów wejściowych). (PIC PIC18F4550).

CZY Anyone know what to problem ?????

(I Think I NALEŻY DO SHIFT Righ lub w lewo sygnał, ale ja nie jestem pewien)

Mój kod:if (input (PIN_A0)) / / tworzenie przełącznik

(/ / W> 0 => LED1-> ON, LED2-> OFF/ / input (PIN_A0) <<2;

delay_ms (10);

output_high (PIN_B0);

(PIN_B1) output_low;)

w przeciwnym razie

(

/ / input (PIN_A0) <<2;

delay_ms (10);

(PIN_B0) output_low;

output_high (PIN_B1);

)

Używam tego kodu i know światło LED do zera wejścia, gdy wejście jest zerem, ale gdy opcja nie jest zero rezultat jest taki sam (LED do zera wejście jest światło i inne LED nie działa)
Kod:
if (input (PIN_A0) == 0) (
delay_ms (10);
output_bit (PIN_B0, 1);
output_bit (PIN_B1, 0);
)
else (
delay_ms (10);
output_bit (PIN_B0, 0);
output_bit (PIN_B1, 1);
)

Tom2 napisał:

Tom2 napisał:

Używam tego kodu i know światło LED do zera wejścia, gdy wejście jest zerem, ale gdy opcja nie jest zero rezultat jest taki sam (LED do zera wejście jest światło i inne LED nie działa)

Kod:

if (input (PIN_A0) == 0) (

delay_ms (10);

output_bit (PIN_B0, 1);

output_bit (PIN_B1, 0);

)

else (

delay_ms (10);

output_bit (PIN_B0, 0);

output_bit (PIN_B1, 1);

)

Welcome to EDABoard.com