PIC18F4550 Firmware i przykłady sterownik?

M

McSnoop

Guest
Witam Wspólnoty, znalazłem wiele rzeczy w szerokim Internet szeroki, o PIC18F4550. Wiele przykładów FW, ram i aplikacji trybu użytkownika. Niż gdzie są różnice między HID FW i nie HID? Ale jeśli szukam Przykłady KMDF dla PIC18F4550 wyniki są zerowe. Większość kody są bez komentarzy. = (Czy ktoś wie Tutorials lub Sides gdzie mogę znaleźć Sprzedam, że w chwili buduję sterownik KMDF, który działa na wirtualne urządzenia Kolejnym krokiem jest mu funkcji USB Cel:.. Kierowca powinien sondzie urządzenia, jeśli. Kierowca dostaje pakiety rezydencji, powinien dać im do sprzętu miga i naciśnięciu przycisku odpowiedzi powinny być generowane, który zwrócony przez jedną z kolejnych sondaży Kolejny cel: naciśnij przycisk powinno być zablokowane BTN wciśnięty -> na BTN... wciśnięty następnym razem. -> off Ów prostszy cel jako pierwszy, więc ten cames później odniesieniu McSnoop

Witam, do urządzeń HID nie trzeba zainstalować sterownik siebie. Jest już dostępna w systemie Windows. Inna sprawa z urządzeniami HID jest to, że transfert danych wynosi max 64 KB / s. Jeśli prędkość mieści się konieczne, to możesz z niego korzystać. Jeśli potrzebujesz wyższej stawki transfert, może trzeba spróbować ogólnych niestandardowego sterownika firmy Microchip (stopa transfert około 1MB / s) Ten link jest ciekawy: www.lvr.com Pozdrawiam Kabanga

Witam Kabanga, prędkość nie jest ciekawa, bo nie ma tak wielu informacji w transporcie. Cel badań, takich jak: Ping-Pong Driver KMDF jest koniecznością, ponieważ kierowca musi komunikować się z Busdriver do testów. Jan Axelson na stronie mam już w moich ulubionych, ale także używać tylko dostarczonych Kierowcy nie samo napisałem jeden. odniesieniu McSnoop

Witam McSnoop w tym forum niemieckim ( http://www.mikrocontroller.net/topic/114700 ) mówią KMDF bazie sterownika (tzw. EasyUSB) i C + + API (ang. EasyUSBConnect). Można go pobrać tutaj: www.sourceforge.net / projects / easyusb Sprawdź, czy odpowiada ona swoje potrzeby. Z poważaniem Kabanga

Twoje pytanie związane są głównie z pojęcia klasy urządzeń USB i różnego rodzaju transfer. USB2.0 główny spec i specyfikacji klasy urządzenia są przede wszystkim do poszukiwania, do mojej opinii. Jeśli chodzi o HID, często wykorzystywanych w rzeczywistej aplikacji HID nie ze względu na prosty interfejs kierowcy. Wydaje się, że nie jest w przypadku aplikacji, więc może warto wybrać się na zdefiniowanych przez użytkownika, a nie typ urządzenia.

Witam Kabanga, to nie jest interesujące, ponieważ projekt nie zapewnia zamknięty sterownik. C + + API nie jest przydatne, ponieważ pracy na stronie Kernelmode. Nigdy nie znaleziono Tutorial, dyskusja Tematy lub wątki jak FAQs rozwoju USB FW & Driver w szczegółach. = (Znalazłem wiele stron informacji, ale przede wszystkim osoby opracowania FW lub wykorzystanie produkcji FW z HID lub inne interfejsy. = (Chodzi McSnoop

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back