pic 16F877 program pamięci uszkodzone

R

roy mathew

Guest
Witam wszystkich My pic 16F877 działa kilka razy, a po tym nie działa. Kiedy próbowałem weryfikacji prom pokazuje błąd. Po usuwane i ponownie zaprogramować problem rozwiązuje tymczasowo. My wykorzystania projektu adc i nie ma w niej lcd interfejs wejść ADC są prowadzone od Lm 324 op LM324 wzmacniacz zasilany jest przez 9V zasilania jednemu obecnie wprowadzane napięcie jest ograniczone do 5.5v przy zenera. Używam szeregowy programista załadować program. Czy jakieś ciało mi pomóc w tej kwestii?

Informacje o tym i słyszałem to od jakichś technicals w PIC16F877 jak rozmiar większy program go jako liczbę błędów zaprogramować pic wzrost

Mam encounered raz, kiedy zaprogramowany PIC i określone programista użyć niskiego napięcia programowania. Co to jest RB3 nie zawsze jest wejście do programowania strony w układzie. od RB3 została otwarta w moim obwodzie, to prawdopodobnie podniósł hałasu i ostatecznie pamięci programu dostałem uszkodzony, choć pracował przez jakiś czas. Sprawdź, czy nie są programowania niskiego napięcia za pomocą opcji programowania.

Myślę, że to z powodu ubogich rozdzielenia ZASILANIE i bypas kondensatory zbyt daleko od PIC. Kiedyś miałem problem w miernik częstotliwości: gdy układ został zaprogramowany, ono pracował idealnie, ale po pewnym czasie, zwłaszcza, gdy sytuacja apeared przejściowe (jak wielokrotnie przełączanie i wyłączanie) pamięci programu, ale uszkodzony - wyglądało na to, zostało usunięte. Umieszczenie niektórych bypas kondensatory to rozwiązać.

Witam przepraszam za to, że nas na długo w czasie rozwiązać problem, gdy Rb3 pin uziemione 3,2 tys rezystora i asigned ją jako obecnie wprowadzane. Ale nie mogłem zrozumieć radiosonda prawidłowo. Dziękuję bardzo vvv. dzięki

Cóż, zaprogramowany PIC z możliwością LVP (Low Voltage Programming) włączone. To okazało RB3 do wejścia. Ponieważ był to pływający, część w tryb programowania przez siebie i usuwać się (przynajmniej częściowo). Nie należy włączać LVP jeśli nie zamierzasz go używać. Spójrz na mój post w tym link http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=661263 # Spójrz na ten załącznik, too. Na stronie 183 arkusza danych, aby uzyskać więcej informacji.

Zwróć uwagę na 2 rzeczy: 1. LVP Wyłącz 2. Użyj 0.1uF cermaic oddzielenie kondensator lub mały filtr LC

Witam
w PIC16F877 jak rozmiar większy program go jako liczbę błędów zaprogramować pic wzrost
\\ Czy u pewien tych informacji. I nigdy nie stanęły przed lub haeared o Dzięki Haytham

stosowania +5 v dokładnie na pic dostaw 78ls05 3 pin TO92 przypadku lub podobne lub niższe typu przerywania 5.3 to jej poza zakresem normalnej pracy i będzie to niestabilne napięcie pic cant być więcej niż 5,3 lub jak wskazano programowanie napięcia odgrywa rolę w jak błędy eeprom flash wystąpić do ponad napisać rom danych trudno eeprom może, ale można to zrobić w jakiś kod mieć także kable szeregowe najkrótszy i od monitorów i kabli zasilających

HI, dziękuję za realizowanych przez Avery ciała. VSMVDD tu wspomnieć o władzy suplly napięcia. Iam przy 78lso5 się, czy jest jakiś problem, jeśli spadnie poniżej 5V dostaw aż do 4.6v. Co o tym wszystkim mówić niestabilność nie oznacza to pic nie nadaje się do wykorzystania ina trudnych warunkach przemysłowych.

Mam napięcie zasilania 4.2V zobaczyć na 16F84a Nadal działa całkiem OK. micrcontroller PIC są stabilne do mnie, i używają jej od lat. Istnieje jednak wiele małych niecodzienną tu i tam, które programista musi wziąć pod uwagę. Łatwo jest pomijane w niektórych punktach w ponad 100 stron PIC16F877 dokumentu. Dzięki doświadczeniu, będzie można uniknąć pewnych pit-dziury. www.siongboon.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back