pic 16F628

T

tinman

Guest
witam, znalazłem ten programator do pic 16c628 mogę program 16F628, że jeden z chipów? lub nie są te układy kompatybilne? A co dokładnie jest duża różnica między tymi dwoma? thnx z góry, TINUZ

Nigdy nie słyszałem o pic 16c628. I zostały z wykorzystaniem 16ce621 i 16ce622 które OTP (One Time programowalne) urządzeń, ale od 16F628 jest dostępna są one zbyteczne, ponieważ 16F628 może zrobić wszystko mogą zrobić ... 16F628 powinny być programowane z każdego programisty, który może program 16F84 na przykład ... pozdrawiam

Thnx za info LVP programista zrobiłem zbudować programator ale to, co jest najlepsze oprogramowanie do użytku z tym programistą? FPP tylko wyłącza z tego programatora ... Jakieś sugestie? (I używanie okien).

Errm, nie brakuje mi nazwę programista / typu w pierwszej wiadomości? Co Ci się zbudować? Jeśli chcesz także program 16F877 i wiele więcej fotek, powinieneś spróbować Epic! To jest najlepszy! Zwłaszcza w serii 18Fxxx. Analyzer.

Użyłem układu programator JDM z IC prog na PIC16F628 i PIC16F84. Działa większość czasu. (Czasami programista odmawia pracy). Ale tanie i wykorzystuje port szeregowy Warto wspomnieć, że nie użyłem LVP trybie chociaż. i nie zrobiłem nic o RB4 pin chociaż twierdzi, powinno być uziemione. I udało się Możesz edytować własne post zamiast nowy post - mw

[Quote = blacharz] Witam, znalazłem ten programator do pic 16c628 mogę program 16F628, że jeden z chipów? lub nie są te układy kompatybilne? A co dokładnie jest duża różnica między tymi dwoma? thnx z góry, TINUZ [/quote] Witam zmienił się do 16F628 z moich projektów z 16F84. Otóż jest kilka rzeczy trzeba zmienić jak wyłączyć tryb porównawczy w kodzie, jeśli nie używasz ich. Inną rzeczą, na próżno się 16F628 zaprogramowany prawidłowo z moim Picstart +. Po rozmawiał z uChip się Powiedziano mi, że nie można program 16F628A w sprawie ustanowienia 16C628A. W końcu musiałem kupić upgrade firmware'u dla Picstart + i błysnął nowy system operacyjny OS do niego. Po tym wszystkim już żadnych problemów. E

Nigdy nie słyszałem o PIC16c628 jest taki sam jak PIC16F628, ale z pamięci EEPROM kod zamiast Flash?

Witam Jeśli używasz PIC 16F628 MCU, musisz być pewny, niż pin PGB jest uziemiony ..... Mam nadzieję, że pomoże Bye

Używam epicki, zbudowany z informacji z tego forum, działa pod xp i pod win 98, jest szybki! Trzymać kabel pod 70 cm ... można korzystać z wersji beta oprogramowania od firmy, która sprawia, że epicki ... btw, i stwierdził, że epickie dzieła z ic prog, po wybraniu "Tait serial programista" i odwrócić ostatnich dwóch sygnałów na configuraton sprzętu ... oprogramowania epic jest szybciej i działa bez łat pod xp, więc po co? ... Próbowałem bulding jdm kilka razy i nigdy nie pracował ... Wiem, że wiele korzystać, ale nie polecam go ... moja konfiguracja deweloper mikrokodu, pic podstawowych i epicki .. i zacząłem pisać własny kod tydzień temu, i jestem zadowolony z dotychczasowych rezultatów ... dzięki tej płyty, ponieważ jestem neandertalczyka programowania .. . : Oops:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back