Paśmie Ku PLL

Z

zeshan102

Guest
Chcę zaprojektować Ku syntezator zespołu, co będzie najlepsze topologii uzyskania najlepszych hałasu fazie możliwe jest użycie IC dla sysnthesizer a następnie FET mnożnika upconvvert do pasma Ku, o ile lepiej req szum fazowy przed mnożnik szukam około 90 dBc przy 10 kHz. Dzięki

jest ur projekt jest na poziomie chip lub syntezator zintegrowane?

Myślę, że zintegrowany układ nie poziom nie jestem projektowania IC. ale może u wyjaśniają więcej co u na myśli poziom zintegrowany lub chip

To znaczy, że będzie u projektowania ur PLL ICS już istnieją na rynku lub u zaprojektuje ur własne IC?

Twój Szumy fazowe przy 10 kHz będzie w dużej mierze zależy od pętli przepustowość filtra, który wybrać. Pasmo Ku jest od 12 do 18 GHz, co jest dość wysoki. Pomnożenie częstotliwości produkcji, aby uzyskać do 12 GHz w nie do zrobienia, jak szum fazowy, spadnie o ok. 6 dB na współczynnik 2 (Mnożenie przez 16 kosztuje 24 dB hałasu fazy). Może użyć zewnętrznego etapie podziału po VCO, przed preskalera, aby uzyskać częstotliwość RF w dół do zakresu, że zintegrowane PLL zaakceptuje. Dave

Myślę, że National / Analog / Perigrine wszyscy pójdziemy do ~ 6 GHz. Można zajrzeć do części z hetyckich, mogą one być w stanie zebrać w całość dyskretne rozwiązanie. Jest to wyzwanie, aby się upewnić. Dave

Witaj Dave; Czy oznacza to, że inżynierowie w paśmie Ku powinny opracować dyskretnych tranzystorów przy PLL?

Cóż, pasma Ku jest gdzie MMIC rzeczy zaczyna się dziać, gdzie wszystko w linii przesyłowej i na podłoża ceramicznego. Byłbym skłonny projektowania VCO dyskretnie na podłoże, i używać oddzielnych preskalera do podjęcia VCO wyjście w dół do czegoś, Multi-moduł preskalera może zaakceptować. Id być jeszcze bardziej zainteresowani zakup jednego z półki ze względu na ilość pracy może podjąć, aby zbudować jeden. Hetycki ( http://www.hittite.com/index.cfm ) ma pewne zastosowanie części, ale były one po prostu pierwszy przychodzą do głowy. Dave

wszelkie VCO MMIC działamy na 13,050 GHz? cant grzywny na hetyckich

Nie można otworzyć strony jest ten adres jest prawidłowy?

Sposób, w jaki ludzie robili to od dziesięcioleci, jest, aby oscylator na pasma Ku i sampler napędzane someting jak 100 MHz oscylator XTAL i zamknięcie pętli na wyjściu sampler. Obecnie można uzyskać wyższą XTAL częstotliwość napędu, jak może 250 MHz, aby dać trochę więcej zakres strojenia przed aliasing. Trudno jest pokonać ten stary styl szkole obwodu, ponieważ sampler fazy RF o wiele niższą niż związane szum fazowy cyfrowy bramy nie.

Czy istnieje istotna różnica w szumy fazowe pomiędzy tymi strukturami: 1) projektowania L-band PLL i pomnóż ją do pasma Ku lub 2) projekt pasma Ku pll bezpośrednio? Myślę, że pierwszy z nich będzie lepszy w szum fazowy. Czy nie?

mam sobie sprawę, ku zespołu pll przy hittte VCO HMC529LP5 za pomocą swojego podzielić przez 4 pin, aby zablokować układ pll ADF4153 na około 3 GHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back