Oprogramowanie dla PIC16F877A UART

A

akhilskb

Guest
Używam dwa szeregowe komunikacji w jednym PIC, więc muszę uart oprogramowania. Więc może ktoś po kodu oprogramowania Uart w PIC16F877A

Czy kodowanie w asemblerze lub C? Jeśli używasz kompilatora C, jaka wersja i spółki?

kompilator CCS ma wbudowane funkcje do serii programów ...

tak, jestem kompilator C. HI-TECH C Compiler for pic 10/12/16 wersji mikrokontrolerów V9.70PLO.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post added at 17:44 --- ------- Poprzedni post był o 17:43 ----------</span></span>
możesz mi dać materiał

sprawdź w próbkach pochodzą z Hi-tech kompilator C o seriali oprogramowania .. "\\ Ht-pic \\ samples"

Hussain dzięki za odpowiedź, ja nie zrobił się, że prawidłowo. mam to, ale nie działa. Co mogę zrobić ..?

By the way, co każdy z dwóch portów szeregowych komunikacji z? PC i jakiś czujnik, modem, etc?

dobrze i nie był używany kompilator Hi-Tech, ale można wysłać kod tutaj niż my postaramy się go rozwiązać ....

Załączony jest miękkim UART rutynowych dla rodziny 16FXXX. Ja testowałem go i działa corretly. Coded dla 4MHz OSC, więc należy wprowadzić korekty do innej częstotliwości OSC. Polecam za pomocą miękkiego UART na port z najmniej ruchu.

Witam akhilskb, udało ci się uzyskać softUART skompilować i działa prawidłowo?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back