Nowy zestaw ogłoszenie, Junebug (PICKit2 SE i Firefly)

• Thread starter blueroomelectronics
  • Start date
Dzięki Blueroom, wykonaj następujące dokumenty przypomnienie Ściągnąłem z sieci Web, miałem udany z PICKit2. Ja robię to przez mój własny. Dzięki

[Quote = blueroomelectronics] Cieszę się, że masz to, dobrze się bawić. [/Quote] Witam blueroomelectronics. Żałośnie, nie mam wystarczająco dużo czasu, aby moje recenzje deski, mam tyle pracy w tych dniach. I zbudować i wszystko działa perfekcyjnie, tylko problem, że mam to znaleźć rezystory opakowanie, ale budować ją z tych singli. Podziękowania dla wszystkich, a wkrótce mam złożyć odwołanie kilka zdjęć z mojej ostatniej płyty. Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Dzięki, że jest to program o nazwie SketchUp. I nie ma nawet wolne wersję. quote] Witam (Blueroomelectronics), jest SketchUp od Google? Czy byłbyś tak miły i udostępnić wzory części składowych? Podoba mi się monitorem. Pozdrowienia @ t.

Witam Blueroom, W Junebug Zgromadzenia instrukcji masz pokazane w formie pisemnej i oprogramowanie strony internetowej mikrochip do pobrania za darmo będzie u proszę napisać pełny adres i schematy PICkit2 masz pokazane 16 pin (CON3) Złącze to, co jest i proszę powiedzieć co jest ferrytu kulki dzięki

Witam Saeed_pk. Junebug PICkit 2 lub oprogramowania jest dostępnych na stronie internetowej Układy scalone w narzędzia i części IDE. Będziemy chcieli (wszystkie za darmo) MPLAB 8.01 PICkit2 2.40 (samodzielne, narzędzia UART, itp.) PK2CMD.exe (linii poleceń, przydatne dla Swordfish BASIC) koralik ferrytowy jest kawałek drutu z rdzeniem ferrytowym kulki wokół niego, to będzie Blok wysokiej częstotliwości ze ścieżki DC. http://users.catchnet.com.au/ ~ rjandusimports/tut_9a.html
pickit-pa . jpg

Czy konieczne jest do tego są te rzeczy istnieją w USB Data podróżnych oraz w przypadku korzystania z niektórych czapki, że jeśli u zaprojektował to proszę dać obraz i jeśli u wykupionej następnie proszę pokazać pic z tego, co jest Cena PIC18F2550 w Twojej okolicy?

Witam Blueroomelectronic! Jaki jest numer części 680uH cewki używasz? Proszę mi pomóc!

Zarówno Koralik ferrytowy i cewki są dostępne digikey. Cena lokalnie z 18F2550 jest około 15 dolarów CDN będzie działać bez kulki ferrytu (wystarczy użyć drutu).

[Quote = blueroomelectronics] Po prostu stawianie prototyp poprzez kroków i zawsze cieszyć się komentarze. PICKIT 2 Microchip szybko staje się doskonałym wyborem dla każdego, począwszy od PIC. Chociaż prawdziwego PICKIT 2 jest tylko $ 38 (digikey) więc budowanie klon nie będzie bardzo opłacalna (jest ebay PK2 klon z Chin za 10 USD, ale wysyłki wynosi 20 zł i trzeba jeszcze kabel USB) Tak oto, co robimy w blueroomelectronics. Junebug to połączenie PK2 SE (5V Student Edition VDD, prawdziwą PK2 obsługuje 3.3V PIC) oraz zaktualizowany zestaw Firefly http://www.blueroomelectronics.com/firefly.htm Na jeden mały 115mm x 57mm PCB. Obrazek poniżej, jeśli to będzie projekt jest przygotowywana. Będzie to również [color = blue] niebieski [/color]: D
JuneBug.png
Firefly schemat może być znaleźć na naszej stronie, ale tu PK2 schematu.
JuneBugSch.png
I tak to działa świetnie zarówno z MPLAB i oprogramowania PICKit2. Oto strony przewodowa prototypem (wczesna wersja, działa dobrze)
PK2.jpg
[/quote] dobry zestaw !!!!!!!

Choć są ludzie, przechowywane sprawozdawczości, że działa w ostatnich miesiącach, dopiero niedawno, ten projekt okazało się, że sygnał USB jest nie tak przez wentylator na tym forum. Nawet autor nie wie, że aż było na miejscu. Duży błąd, prawda? Nie wiem, kim są ci ludzie kupili sprawozdań zarządu i to działa. Także nie wiem jak to mogło być możliwe, aby działał bez prawidłowy sygnał USB. Prawdopodobnie to z powodu pieniędzy w kieszeni, w kieszeni. Czy te chłopaki mają pojęcia, co jest elektryczne i elektroniczne? Albo po prostu udawać, Making pracowników Fake i wprowadzające w błąd nas? : Cry:

No to na prawidłowy układ PCB i schemat został również rozwiązany w instrukcji obsługi.

Tak, w końcu okazało się, że jest to PCB bez prawidłowego schemat? Muszę być Kinding mnie!

[Quote = IamnotJunk] Tak, w końcu okazało się, że jest to PCB bez prawidłowego schemat? Muszę być Kinding mnie! [/Quote] Cóż, jeśli przeszkadza sprawdzić Junebug firmy na stronie, którą widać było ustalone. PCB zawsze prawdziwe. Jest to także już ustalona na schemacie powyżej. Happy.
JunebugMongoose.jpg
Oto Junebug programowania i debugowania zestaw robot Mongoose.
 MongooseLCD.jpg
Mongoose programowane za pomocą Swordfish BASIC SE (bezpłatnie!)

[Quote = coolcat] pickit2 SE może programów, które PIC? [/Quote] "SE" wydanie programu może najbardziej flash oparte 5V PIC (brak wsparcia 3.3V)

[Quote = coolcat] Czy oryginalna Pickit2 (mikroczip) 3.3V wsparcia pic? [/Quote] Tak, może.

Witam, jestem zainteresowany w tym projektowanie, i pobierz broszurę z PICKit2 i wygląda pewne różnice w konstrukcji ur i mam kilka pytań na ten temat ... Gdzie można znaleźć firmware PIC18F2550? Dlaczego nie potrzebują EEPROM jak na PICKIT 2? Dzięki za czas i pomoc ur ...

Junebug jest uproszczony projekt PICkit2, pomija ona EEPROM, ponieważ obecnie nie są używane i 5V tylko programatorem / debugger. Firmware można znaleźć po zainstalowaniu MPLAB (PICkit 2 katalog)

[Quote = fuevarde] Witam, jestem zainteresowany w tym projektowanie, i pobierz broszurę z PICKit2 i wygląda pewne różnice w konstrukcji ur i mam kilka pytań na ten temat ... Gdzie można znaleźć firmware PIC18F2550? Dlaczego nie potrzebują EEPROM jak na PICKIT 2? Dzięki za czas i pomoc ...[/ ur quote] można znaleźć firmware info na moim faq link: [http://www.auelectronics.selfip.com/Q3.htm / url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back