Nowy zestaw ogłoszenie, Junebug (PICKit2 SE i Firefly)

• Thread starter blueroomelectronics
  • Start date
Jest to dwustronna PCB, można lutować na górę, a następnie przyciąć prowadzi poniżej. Na IC, należy użyć gniazda maszyny opuszczenia wystarczy metal narażone na lutu. Radial prowadzić elektrolityczne są trudne jak trzeba zostawić trochę miejsca prowadzić lub wyjąć kartę i lutować je ostatnio.

I oto jest, z Mongoose
JunebugMongoose.jpg

Witam blueroomelectronics Czy masz dostępne PCB, który obiecał mi za darmo? Nie mam zamiaru wywierać presję na ty, ale ja już wolę mieć i przetestować PK2. Mam nadzieję że nie przeszkadzał. Dzięki a produkt końcowy wygląda imponująco.

Tak, wiem, napisz do mnie imię i nazwisko oraz adres i wyślę go jak najszybciej

[Quote = blueroomelectronics] Tak, wiem, napisz do mnie imię i nazwisko oraz adres i wyślę go jak najszybciej [/quote] Done: D dziękuję za wszystko

Zapraszamy do zestawu, wszystko było idealne dla pierwszego uruchomienia PCB. Oprócz Mam Target dioda sygnalizująca stan obecny od prawdziwego PK2, nie ma wpływu na działanie, więc będę dokument to i to będzie to.

Gratulacje. Dobrze jest zobaczyć więcej i bardziej dostępne dla fanów PIC. :) Chociaż wciąż czekamy tutaj nasze PICKit2 konstrukcja z w pełni realizacji Microchip zalecanych układów był na produkcji, ponieważ Sept-2007 . DIY PCB elementy zestawów i zmontowanym PICkit2 z gwarancja życia w czasie są dostępne na stronie: http://www.auelectronics.selfip.com/Hardware-CB0703.htm http://www.auelectronics.selfip.com/System-PICkit2.htm Ps Tu jest schemat i obraz zmontowany PICKit2 w SMD pakiet plus 2.5V/12V napięcia testu. Schemat jest dostępny tutaj: http://www.edaboard.com/download.php?id=128904 Zdjęcia tutaj: 1. Rozmiar porównać z ICD2:
31_1193953562.jpg
2. 2.5V test.
51_1193955262.jpg
3. 12V test.
53_1193954964.jpg
Śmieszne: D

Tak wasze jest klonem w tym zacisku VDD i regulowany generator VDD. Nigdy nie powiedziałem, że to zły projekt, po prostu powiedzieli, że to tylko 5 dolarów taniej niż prawdziwego PICkit 2 z Microchip. Ja osobiście nie oprze się klonem zestaw jeśli to tylko kilka dolarów różnych cen od rzeczywistej McCoy. Zwiększanie wartości dodanej projektu jest droga IMHO, więc wziąłem popularnym zestawem Firefly który $ 45, usunęli gniazda ZIF, zaktualizował Target PIC 18F serii, dzięki czemu można korzystać z doskonałych i wolne C18 Student kompilator Edition C ( Dużo lepiej niż którykolwiek z limitowanej edycji kompilatory 12/16 seria C) oraz dodano 5V tylko wersja PICkit 2, ale zgodny. Oczywiście programista i nauczyciel może pracować niezależnie od siebie. IE programator / debugger obsługuje zewnętrzne cele albo przez ICD 2x5 lub 6 pinowe złącze AUX. Grupy docelowej jest typowe dla większości użytkowników forum, studentów, hobbystów, badacze, nauczyciele. Większość początkujących chce zarówno programistą i projektu, więc to, co robi i robi dobrze.
JunebugMongoose.jpg
[/img]

[Quote = funnynypd] 1. Rozmiar porównać z ICD2 .......... Śmieszne: D [/quote] Witam funnynypd staram się nie obrazić ale projektowe i Twoim przypadku wydaje mi się trochę brzydka w stosunku do pierwotnego pickit2 lub Junebug.

[Quote = blueroomelectronics] Zapraszamy do zestawu, wszystko było idealne dla pierwszego uruchomienia PCB. Oprócz Mam Target dioda sygnalizująca stan obecny od prawdziwego PK2, nie ma wpływu na działanie, więc będę dokument to i to będzie, że [/quote] Witam blueroomelectronics.. : |: Arrow:: D moje nagie pokładzie przybył teraz. Myślałem, że nie wysłałem, ale jestem w błąd. Jesteś wysyłane w ten sam dzień, gdy daję ci mój adres. W tej chwili jestem z otwarciem opakowania, swoją Desing jest bardzo uporządkowane, lubię niebieski solder maską i widzę, że sitodruk jest bardzo wyraźny. Dziękujemy za wszystkie Blueroomelectronics, teraz jest czas na znalezienie niektórych części, a następnie zbudować Junebug. A później zrobić mój pełny przegląd z fotki.

blueroomelectronics Witam. Mam moje nagie Junebug PCB i dzięki za indluding tych sil rezystory Muszę przyznać, że wygląda bardzo profesjonalnie pokładzie LIAD się i sitodruku jest bardzo jasne, mam swój Zakładanie firmy downloeded miał przeczytać to i muszę powiedzieć, Verly ładnie określonymi i naprawdę łatwe do naśladowania. Myślałem, że wszystkie części do niego, ale okazało się, że byłem 2 MOSFET krótki, które kazałem im więc powinny być już wkrótce, mam już projekt w kolejce do badania ze strony programisty, jeśli się i debugowania musi być (co bez wątpienia będę: D) Ale co lubię, to że mogę uruchomić 18F1320 w tym samym czasie co jest bardzo dobre oszczędności mi czas budowania Sperate pokładzie jednostki TX, a także może dołożę / D przed TX'ing moje dane będę informowany na bieżąco o postępach robię Wizpic

Można go podłączyć bez FET, powinien skontaktować się ale wyświetla błędów VDD. Użyj PICkit 2 oprogramowania jak to diagnostykę i nazwij funkcje programatora. Będziesz naprawdę znaleźć tester UART wbudowany w 2 PICkit oprogramowanie przydatne.

Tak wasze jest klonem w tym zacisku VDD i regulowany generator VDD. Nigdy nie powiedziałem, że to zły projekt, po prostu powiedzieli, że to tylko 5 dolarów taniej niż prawdziwego PICkit 2 z Microchip. Ja osobiście nie oprze się klonem zestaw jeśli to tylko kilka dolarów od rzeczywistej McCoy.
Hej Blueroom, Sprawiasz, że dobrym punktem różne ceny, ale niektórzy ludzie (jak ja) jak budować rzeczy. : D BTW, wielką pracę na Junebug.

[Quote = Computerman29]
Tak wasze jest klonem w tym zacisku VDD i regulowany generator VDD. Nigdy nie powiedziałem, że to zły projekt, po prostu powiedzieli, że to tylko 5 dolarów taniej niż prawdziwego PICkit 2 z Microchip. Ja osobiście nie oprze się klonem zestaw jeśli to tylko kilka dolarów od rzeczywistej McCoy.
Hej Blueroom, Sprawiasz, że dobrym punktem różne ceny, ale niektórzy ludzie (jak ja) jak budować rzeczy. : D. BTW, wielką pracę na Junebug [/quote] Ja też:)

[Blueroomelectronics = quote] [quote = Computerman29]
Hej Blueroom, Sprawiasz, że dobrym punktem różne ceny, ale niektórzy ludzie (jak ja) jak budować rzeczy. : D BTW, wielką pracę na Junebug [/quote] Ja też:). [/Quote] Jasne, ja też: D.
84_1196040549.jpg
[ url] http://www.edaboard.com/download.php?id=133429 [/url]

Jestem programistą z początku, a sprawa i ten zestaw da mi dobry egzamin. Thx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back