Nowy zestaw ogłoszenie, Junebug (PICKit2 SE i Firefly)

• Thread starter blueroomelectronics
  • Start date
B

blueroomelectronics

Guest
Tylko wprowadzenie prototypu przez kroki i zawsze cieszyć się komentarze. PICKIT 2 Microchip szybko staje się doskonałym wyborem dla każdego, począwszy od PIC. Chociaż prawdziwego PICKIT 2 jest tylko $ 38 (digikey) więc budowanie klon nie będzie bardzo opłacalna (jest ebay PK2 klon z Chin za 10 USD, ale wysyłki wynosi 20 zł i trzeba jeszcze kabel USB) Tak oto, co robimy w blueroomelectronics. Junebug to połączenie PK2 SE (5V Student Edition VDD, prawdziwą PK2 obsługuje 3.3V PIC) oraz zaktualizowany zestaw Firefly http://www.blueroomelectronics.com/firefly.htm Na jeden mały 115mm x 57mm PCB. Obrazek poniżej, jeśli to będzie projekt jest przygotowywana. Będzie to również [color = blue] niebieski [/color]: D
JuneBug.png
Firefly schemat może być znaleźć na naszej stronie, ale tu PK2 schematu.
JuneBugSch.png
I tak to działa świetnie zarówno z MPLAB i oprogramowania PICKit2. Oto strony przewodowa prototypem (wczesna wersja, działa dobrze)
PK2.jpg

To nadchodzi ładnie, będziesz musiał odświeżyć swoją przeglądarkę, aby zobaczyć zarządu (powinien być niebieski) w pierwszym poście. Zawiadomienie to także nowy rozmiar 115mm x 57mm, kompatybilny z LAB-EASY Prototyping (wyślę zdjęcie, jestem pewien, że większość będzie chciała jeden) przełącznikami IMHO jest lepiej niż za pomocą zworek, ponieważ nie można ich stracić ! Oto, co robi. 1. VR2, łączy potentiometer2 do 16F88 2. VR1, łączy potentiometer1 do 16F88 3. IRIN, łączy odbiornik podczerwieni do PIC 4. TX łączy 16F88 UART do PICKIT 2 test UART (bardzo fajna funkcja) 5. RX łączy 16F88 UART do PICKIT 2 test * UART 6. I2P, łączy 24LC64 EEPROM do PICKIT 2 EEPROM programista ** 7. I2t, łączy 24LC64 do 16F88 SSP (tylko częściowe master) ** 8. Tutor, łączy 16F88 do PICKIT 2 * używa PK2 oprogramowania, nie działa podczas debugowania ** powinno być możliwe, aby ustawić 16F88 się jako emulator EEPROM

[Quote = blueroomelectronics] To nadchodzi ładnie, będziesz musiał odświeżyć swoją przeglądarkę, aby zobaczyć zarządu (powinien być niebieski) w pierwszym poście. Zawiadomienie to także nowy rozmiar 115mm x 57mm, kompatybilny z LAB-EASY Prototyping (wyślę zdjęcie, jestem pewien, że większość będzie chciała jeden) przełącznikami IMHO jest lepiej niż za pomocą zworek, ponieważ nie można ich stracić ! Oto, co robi. 1. VR2, łączy potentiometer2 do 16F88 2. VR1, łączy potentiometer1 do 16F88 3. IRIN, łączy odbiornik podczerwieni do PIC 4. TX łączy 16F88 UART do PICKIT 2 test UART (bardzo fajna funkcja) 5. RX łączy 16F88 UART do PICKIT 2 test * UART 6. I2P, łączy 24LC64 EEPROM do PICKIT 2 EEPROM programista ** 7. I2t, łączy 24LC64 do 16F88 SSP (tylko częściowe master) ** 8. Tutor, łączy 16F88 do PICKIT 2 * używa PK2 oprogramowania, nie działa podczas debugowania ** powinno być możliwe, aby ustawić 16F88 się jako EEPROM emulator [/quote] Czy możesz uplaod pliku exe hex i program?

plik, który chcesz jest PK2V021000.hex użyłem 18F4550 w prototypie to, co strony na rękę 18F2550 jest 28pin [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 20 minut:. [/color] [/size] Oto niemal całkowity obraz 3D z Junebug PIC Lab. Podwójny rząd styków gniazda są zarówno 16F88 lub 18F1320 PIC
Junebug3D.png
dearfriend Bardzo dziękuję za odpowiedź mam pytanie: Na pierwszy obraz, który post użyć 18F2550 następnie na drugim zdjęciu widziałam, że 18F4550 jest używany, proszę explaine więcej?

18F4550 i 18F2550 mają ten sam rdzeń, a jedyną różnicą jest dodanie PORT D i E. miałem pod ręką więc 18F4550 używane, że to działa dobrze.

[Quote = blueroomelectronics] 18F4550 i 18F2550 mają ten sam rdzeń, a jedyną różnicą jest dodanie PORT D i E. miałem pod ręką więc 18F4550 używane, że to działa dobrze. [/Quote] blueroomelectronics Pan, czy kiedyś schemat piszesz na początku, a plik hex pan wspomniał będę jeszcze PICKIT2 jest to prawidłowe, czy nie? Chodzi mi o ten schemat
JuneBugSch.png

To schemat jest właściwy dla 2 PICkit część Junebug. Jest to odpowiednie dla 18F2550. Jeśli korzystasz z 18F4550 musisz ReWire kołki na podstawie ich funkcji.

[Quote = blueroomelectronics] To schemat jest właściwy dla 2 PICkit część Junebug. Jest to odpowiednie dla 18F2550. Jeśli korzystasz z 18F4550 musisz ReWire kołki na podstawie ich funkcji. [/Quote] Ok, dearfriend proszę Cię uplaod źródło schemat, ponieważ ma niską jakość Wszystkie odpowiedzi są mile widziane

I'll be posting pełną wersję na mojej stronie w ciągu najbliższych kilku dni. To będzie najlepsze miejsce, aby go odnaleźć. Jeśli chcesz po prostu zbudować PICkit 2 pełny schemat jest w instrukcji obsługi.

Projekt jest na ukończeniu EEPROM został usunięty na rzecz PK2 złącza i EUSART + MSSP złącze we / wy. Możesz więc używać zestawu jak eksperymentator USB jak ten człowiek. http://vivara.net/blog/?p=55
pickit-pa.jpg

[Quote = blueroomelectronics] Projekt jest na ukończeniu EEPROM został usunięty na rzecz PK2 złącza i EUSART + MSSP złącze we / wy. Możesz więc używać zestawu jak eksperymentator USB jak ten człowiek. http://vivara.net/blog/?p=55
pickit-pa.jpg
[/quote] Dearfriend , ja wciąż czekam na ten schemat w uplaod wysokiej reselution Proponuję przesłać go jako plik PDF lub umieścić źródło
JuneBugSch.png

Jeśli chcesz coś teraz, to wystarczy pobrać PICkit 2 firmy Microchip, pełny schemat i tam jest też w wysokiej rozdzielczości.

Witam blueroomelectronics widzę, że nie masz dwie pamięci I2C. Czy można umieścić w innym arkuszu? jest to dla PID? Dzięki.

EEPROM I2C nie są obecnie stosowane w PICkit2, zawsze jest szansa, mogą z nich korzystać w przyszłości, tak zrobiłem piny dostępne na przedłużony PK2 nagłówek zgodny na górze. Wydaje się niemało ludzi używa ich jako platformy PK2 USB test. Nie będzie ICD szpilki pod 18F2550 przeprogramowania w razie potrzeby.

Nice blueroomelectronics pracy. Chciałbym również PICkit 2, Zrobiłem prosty klon (tylko VDD) jakiś czas temu program 10F222, ponieważ miałem problemy z moim ICD2 klonu. I już rozwiązałem problem z moim ICD2 klon, i używam prawie codziennie oryginalny ICD2, ale lubię dużo PICkit 2 ;-)

PCB graficzna została zakończona, a płyty powinny być gotowe w przyszłym tygodniu. Oto Junebug zamontowany w LAB-EASY zestaw prototypowania. Więcej zdjęć do naśladowania.
JunebugLab1.png
[size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 godzin 32 minut [/color] [/size] A tutaj BT-06L z możliwością instalacji makiet. Ale najlepsze jest jeszcze przed nami.
LAB-EASY_BT-06LProto.png

Witam, Jakie oprogramowanie korzysta Pan / Pani zrobić grafikę do druku? Jest świetnie! Gratulacje dla całej pracy. Rodrigo

Dzięki, to jest program o nazwie SketchUp. I nie ma nawet wolne wersję. Oto LAB-EASY tajemnicy, cienkie 1mm PCB mogą być montowane przy montażu na makiet. Po dostać pracy można lutować go i usunąć z makiet. PCB mogą być cięte nożyczkami. Amazing!
LAB-EASYBT06Sdemo.png

[Quote = blueroomelectronics] Dzięki, to jest program o nazwie SketchUp. I nie ma nawet wolne wersję. Oto LAB-EASY tajemnicy, cienkie 1mm PCB mogą być montowane przy montażu na makiet. Po dostać pracy można lutować go i usunąć z makiet. PCB mogą być cięte nożyczkami. Amazing! [/Quote] Witam Dobra robota. Ale ja nie rozumiem niektórych rzeczy na temat lutowania w dół. Myślę, że jeśli skończę prototypu, a następnie chcę lutować w dół, jak mogę to zrobić, jeśli makiet go trzymać druty i przypuszczam, że nie może się obracać tylko PCB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back