Napięcie Doubler Circuit w cykl mniej niż 50%

N

ngmedaboard

Guest
Gdyby zbudować napięcie mnożnik obwodu wykonane z łańcucha "podwajacz" taki jak poniżej i inputing fali z 50% cyklu, można spodziewać się podwoić napięcie na każdym etapie. To wiemy. Ale co, jeśli cyklu zostały powiedzmy 10%. Czy to zmniejszyć napięcie efekt mnożnikowy na każdym etapie od x2 do X1.1? Czy to ma sens?
Voltage_Multiplier_diagram.PNG
[/img]

No diody są wykorzystywane do przeniesienia ładunku, a on / off trwania prostu muszą być wystarczające do całkowitego przeniesienia ładunku, po czym przestaje. Ponadto, przeniesienie ładunku jest bardzo nieliniowy. Starając się sterować poprzez cyklu pracy są wiarygodne.

To jest tylko 7 razy mnożnik. Jeśli twierdzisz, że wyjście jest tylko cewki 70V, to może zdołamy wyświetlane napięcia wyjściowego. Poza tym, w sieci opinie reguluje wyjścia z pierwszego etapu, na około 85V. Tak więc prawdopodobnie patrząc na około 100V z wyjścia cewki.

I obliczenia sieci opinie reguluje wyjście cewki do 68.5V. To porównawczym będzie podróż na 2.5V i stosunek rozdzielacza jest 2.5M/68.5M. Więc kiedy nie ma 68.5V tam komparatora będzie widać 2.5V. Ale według tego artykułu w Wikipedii, każdy etap czapkę i diody powinny być podwojenie napięcia z poprzedniego etapu. http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_multiplier Tak więc zaczynając od 68,5 do 7 etapów nie widzimy dużo więcej niż 475V do 600V? Twój wgląd w wyjaśnieniu tej byłoby bardzo mile widziane.

każdym etapie czapkę i diody powinny być podwojenie napięcia z poprzedniego etapu
Więc myślisz, że mnożnik będzie 2 podniesione 7 (= 128)? Nie, to tylko 7, jak powiedział. Nie czytam tego błędnego zdaniem z artykułu w Wikipedii, przy okazji.

FVM, przepraszam, jeśli jest to zbędne, ale mówisz mi tego typu układ ma napięcia wejściowego x kilka etapów, aby napięcie wyjściowe? Więc jeśli był to jeden etap będzie to podwajacz ale poza tym to już nie jest podwojenie napięcia wejściowego, to dodanie na każdym etapie. Jeśli tak jest w przypadku obwód to zrobić dużo więcej dla mnie sensu. to w zasadzie ma linii rektyfikowanego napięć i równolegle kilka sprzęgieł AC, w którym należy dodać oryginalny fali AC dla każdego usunięte DC. FVM, będę wdzięczny ci potwierdzający Twoje zaufanie do tego, a także, czy ktoś zgadza Chciałbym również wdzięczni za potwierdzenie. Jeśli tak, być może powinienem poprosić o artykuł Wiki aktualizacji.

Nie czytałem artykuł słowo w słowo, ale to nie do mnie, gdzie CELAR może się zdarzyć, idei "podwojenie napięcia z poprzedniego etapu. Albo, jeśli artykuł jest dobrze, czy źle, nie ma ewentualnie nieporozumienie "podwojenie" operacji. Co dwa element dioda faktycznie generuje napięcie stałe równe peak-to-peak wartość przebiegu AC (najlepiej w praktyce jest zmniejszone o dwa spadki napięcia dioda). etapach produkcji są po prostu n n razy peak-to-peak napięcia - bez obciążenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back