Nadajnik SM6136B (?) U Toy Car Remote

S

shetye

Guest
Dzisiaj widziałem SM6136B IC wewnątrz pilota zdalnego sterowania samochód-zabawkę. Myślę, że zabawka jest w Chinach. Starałem się znaleźć informacje o tym chip netto, ale nie mógł niczego, co pokazuje, jak używać tego IC. W rzeczywistości chcę najtańszych nadajnik / odbiornik IC / modułu w Indiach. Czy ktoś może mi zasugerować? TIA,

To jest pięć kluczowych kodowania IC do zdalnego zabawka samochód.

[Quote = kokokiki] To jest pięć kluczowych kodowania IC do zdalnego zabawka samochód. [/Quote] Tak. Sprawdziłem układ, to zdaje się być tylko enkoder. Teraz moje pytanie, Czy mogę interfejs tego samego obwody (nadajnik i odbiornik) do mikrokontrolera zamiast koder / dekoder? Jeśli tak, to jak i gdzie mogę je połączyć? TX / RX? lub linie I / O? Proszę podać mi link lub informacji, jeśli to możliwe.

I WANNA SEE SM6135W CIRCIT Z RADIO FREQUENCY CIRCIT [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] [quote = harishb] Chcę ZOBACZ SM6135W CIRCIT Z RADIO FREQUENCY CIRCIT [ / quote]

Możesz użyć u'C i / o transmisji i odbierz bit-shift-danych przez OOK modulacji. Ponieważ SM6136 jest kodowanie (lub deode) OOK danych modulacji o długości pulsu i licznik impulsów.

hej !.... to jack .. może i podać informacje na temat tego układu .... nie martw się ... sm6136B jest układ przetwornika powszechnie spotykane w zabawki zdalnego samochody ... te kodery przekazywania danych do odbiornika ..... za pomocą częstotliwości dopasowanie techniki najważniejsze o ten układ kodera jest to, że za każdym razem, gdy naciśniesz klawisz to koder czterech bitowego kodu .... jak to ... na przykład masz cztery przyciski ... 1,2,3,4 jeśli naciśniesz klawisz 2 koduje dane w ten sposób ... 0010 naciśnięcie key1 0001 naciskając klawisz 3 0011 naciśnięcie klawisza 4 0100 zakodowane dane są przesyłane za pomocą nadajnika na początku tego zakodowanych danych jest modulowany i jest zsynchronizowany przez impulsów zegarowych .. i przekazywane za pośrednictwem anteny .... ilekroć przekazywane dane są otrzymało w punkcie odbioru modulacji fali przechodzi przez demodulator (proces ten nazywany jest demodulacji ... co jest odwróceniem procesu modulacji ...) i ta fala modulowana jest dotarł do odbiornika jest demodulowany przekazując modulowanych fal i synchronizacji impulsów zegarowych (które same dopasowania częstotliwości częstotliwości nadajnika) przez demodulator i wyjściu demodulatora jest podawany do dekoder odbiera dane seryjnie i dekoduje dane równolegle ... Wysłałem schemat pinów sm6136b nadajnika i żetony sm6135b reciver / / powinieneś zobaczyć ....

i wysłali dokument słowo tak cenne ....... powinieneś zobaczyć ...... zawiera on wszystkie funkcje każdego wyprowadzenie układu nadajnik ... sm6136b .. a także sm6135b odbiornik .. dobrze ...!!!.....

Cóż ... Chciałbym zobaczyć obwodu z układem RF. Czy ktoś tutaj akcja mnie obwodu RF (część RF)? Dziękujemy za dzielenie!

Arkusz dla enkodera IC jest napisana w języku chińskim, więc nie mogłem sprawdzić, czy to ma obwodu RF nadajnika. Przetwornik jest bardzo tanie i proste Bang, Bang jeden bez proporcjonalnego, jak model obwodów RC mają.

Więc to jest BANG, chip BANG? O mój Boże to jest bardzo dengerus chip:. D

Bang, Bang środków kontroli nagle pełnej prędkości lub zatrzymanie. Włączanie nagle bardzo w lewo, prosto lub bardzo w prawo. Byłoby bardzo niebezpieczne Real samochodem. Proporcjonalne sterowanie jak modele jest tak samo prędkości lub wysokości skrętu, który chcesz. Jak w prawdziwym samochodzie.

Czy ktoś phelp mnie .. Chcę zbudować rc car z atmega32 z SM6135W, SM6136B jak tramsmitter i odbiornika. Nie wiem, jak pracować z nadajnika i odbiornika wraz z atmega32.

hi .. wspaniale było znaleźć pomoc w zakresie sm6136. w końcu znalazłem go tutaj po długim poszukiwaniu katalogowych! może ktoś mi pomóc pls ze szczegółami odbiornik bf110514?

[Size = 6] Friend chciałem zobaczyć schemat dla układu odbiornika za pomocą ic sm6135w. Więc może ktoś proszę mi pomóc. [/Size]

Hai Shetye Zamiast strugling, aby uzyskać informacje dotyczące chip, który nie jest oficjalnie dostępny, moim skromnym sugession jest to, że można zbudować prosty 4-kanałowy pilot radiowy z HT12E i chipy D, które są dostępne w otwartych marker arroung 50 / - w Indiach . Schemat aplikacji attched tutaj. Również gotowy do montażu lub montowane Kit dla tego samego jest dostępny dla 1550 / - Rupees z www.united77.com/projects.htm Powodzenia

Czy ktoś ma modelu IC, które mogą być importowane do oprogramowania symulacji? Thx dużo!

Gears Cześć, Dzięki za informacje ..... to naprawdę wyczyszczone wszystkie moje wątpliwości dotyczące sm6136b .... thanx wiele

Do wiadomości rodzaju. : Gears / Jack i wszystkich innych Hi, Czy możesz mi powiedzieć ... Jak możemy zwiększyć zasięg komunikacji (na odległość) z sm6135 / sm6136 .... Obecnie itz pracy w zakresie od 8 do 10 metrów tylko .... Chciałbym zwiększyć zakres do 50 metrów .... Czy możesz mi powiedzieć, co należy zrobić dla tego .......??? Oczekiwanie na początku odpowiedź ......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back