Multi-wejście bramki XOR - zasady?

Z

zeeshanzia84

Guest
Witam, znałam to w szkole, ale nie pamiętam teraz. Wiem, że dwa wejścia bramki XOR daje wysoką moc, gdy wejścia są różne. Ale co z wielu wejść XOR bramy i brama XNOR wielu wejść. Każda pomoc będzie mile widziane.

Nie sądzę, że istnieje taki bramy. Po kaskadzie bramek XOR (jak kaskadowy 2-wejściowe ANDS i OR), masz generator parzystości / sprawdzania.

No właściwie nie istnieje. Pamiętam, że studiował w moim LOGIC DESIGN i przełączanie TEORIA wykłady! To albo dać wysoki, jeśli nie. wzloty na wejściach jest parzyste, czy (i to, gdzie jestem pomylony), kiedy nie. z niskich na wejściu jest parzysta.

Daje 1, gdy liczba wejść na wysoki poziom logiki jest dziwne. XOR dodaje po prostu wejść, bez przeprowadzenia.

Witam, przedmiotem rzeczywiście ładne. Tutaj jest odniesienie jeszcze z google w odniesieniu do "XOR wejściowy" odnoszą się, https: / / users.cs.jmu.edu/abzugc...RADUATE/New/Points-to-Ponder-for- Week-1.doc Jak na dokument, multi wejście XOR wyjścia High, gdy jej środki są numery nieparzyste wzloty i wejście Multi Xnor wyjścia wysoki, jeśli jego wejścia zawierać parzystą liczbę wysokich. Oczywiście, wielu XOR wejściowy jest nawet generator parzystości i Xnor generator nieparzyste. Niektóre, jak intuitivevly nadal czuję, że wielu XOR wejściowego powinny były zostać określone jako negatywne detektor przypadkiem logiki. Powinien on być wytwarzany produkcji wysokiej wtedy i tylko wtedy jedną z przesłanek jest wysoka. Przy okazji, jest jakaś logika w tej funkcji? Pozdrawiam, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Witam, wielu wejść XOR (kurs sprawdzania parzystości) logiczny element jest obecny, jak budowa bloku w programowalnych układach cyfrowych. W widoku graficznym syntezy logiki (map technologii), wielu wejść bramki XOR reprezentuje tę funkcję. Powiedział: negatywny przypadek lub sprawdzania jednego hot oznacza bardziej skomplikowane niż logika n-XOR, bo to nie mogą być łączone kaskadowo łatwo. Jeszcze nie widać żadnych właściwości symetrii tej logiki. Wolę "wywnioskować" to się trochę liczyć HDL pętli, kompilator powinien wybrać realizacji. Pozdrawiam, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back