muliple dostęp vs interferencje

S

saeddawoud

Guest
Witam, Jaka jest różnica między wielokrotnego dostępu do kanału i kanału zakłóceń? Pozdrawiam

Kanał zakłóceń sieci składającej N nadawców i N odbiorników. Istnieje jeden do jednego między nadawców i odbiorców. Każdy nadajnik tylko chce komunikować się z odpowiednim odbiornikiem, a każdy odbiornik tylko dba o formę informacji nadawcy odpowiada. Wielu kanałów dostępu, z drugiej strony, jest synchronicznego systemu z właściwości jednej transmisji przy okrągłym dostarcza wiadomość do wszystkich odbiorników.

Hi saeddawoud, Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie odpowiedź na Twoje pytanie, bo też nie wiem co "kanał zakłóceń". Co figuran mówi o "kanał Interference" mogą być prawdziwe. Jednak powiem, co wiem, wielu kanałów dostępu, takich jak odległość od stacji bazowej i kilku użytkowników mobilnych (powiedzmy, że użytkownicy N). Co oznacza N użytkownicy próbują odbierać / wysyłać dane z / do jednej stacji bazowej. W celu zapewnienia obsługi N użytkowników za pośrednictwem jednej stacji bazowej należy nawiązać "wielu kanałów dostępu". Niektóre metody są jak wiadomo FDMA, TDMA itp. Jednak jest to nieuniknione, że dane każdego użytkownika będą zakłócać wzajemnie, ponieważ korzystasz z jednej stacji bazowej dla użytkowników N. Ponadto nawet innych użytkowników telefonów komórkowych, obsługiwany przez inną stację bazową, może ingerować w swój komunikacji, jak również. Dlatego należy powiedzieć, że nie ma żadnej realnej kanału może być wolny od zakłóceń. Tak, dla mnie, nazwa "interferencje" brzmi trochę dziwnie tak długo, jak nie można ignorować zakłóceń dla każdego typu kanału, czy jest wielu i jeden dostęp.

tak, W architekturze siatki używamy terminu interferencji lub zakłóceń siebie. gdzie 2 radia komunikują się ze sobą ignorując inne w oparciu o moc sygnału (traktowanie innych jako hałas).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back