Motor Bipolar Stepper 5A 1,8 Deg z L293

D

dimas_lilik

Guest
Pls, pomozcie mi chcę kontrolować Bipolar Motor 5A Stepper z L293. L293 prądu szczytowego, ale tylko 1 silnik krokowy potrzebne 5A Czy jakieś ciało mi pomóc, pls

Spróbuj dyskretnym mosfet, L293 nie nadaje się do tej pracy Nandhu

Staram się z MOSFET IRFZ44 i MTP2955. Ale MTP2955, I cann't znaleźć. Pls help me

haker_fox Szanowni Państwo, w moim projekcie: dwubiegunowy silnik krokowy ma 4 przewody

Musisz użyć 2 z nich (po jednym dla każdej cewki) Nandhu

[Quote = dimas_lilik] haker_fox Szanowni Państwo, w moim projekcie: dwubiegunowy silnik krokowy ma 4 przewody [/quote] No cóż, trzeba użyć dwóch z nich, jak w obwodzie pierwszym. Powodzenia!

Wiele Thank's. I okazała się sukcesem 4 przewody stepper afektywnej dwubiegunowej. Thank's

Ale mam problem, jak dostać stanowisko stepper? Używam 89S51 kontrolera, Proszę mi pomóc thank's

haker_fox drodzy Jeśli koder używam i stepper, myślę, że to zły pomysł. ale jeśli ja używać silnika i nadajnika, to dobry pomysł

Można u wyjaśnić, jak działa ten tor [url = http://www.cadvision.com/blanchas/hexfet/np-s.htm] lepiej MOSFET H Bridge Schemat - za pomocą strony internetowej tranzystorów MOSFET [/url] Mój silnik krokowy Bipolar ratingu Prąd znamionowy 6A Napięcie 4.8V kąt Krok 1,8 Ilość faz moment obrotowy 22Nm 2 Holding Waga 8,6 kg Iam użyciu Gear Box współczynnika 01:20 Więc na wyjście iam się ostateczna 44Nm momentu obrotowego i chcesz podnieść ramię bariery 3m długości i około 10 kg masy tego układu będzie mieć zastosowanie dla mojego projektu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back