MODE spawarki INVERTER SCHEMATIC

C

cae20452

Guest
Witam wszystkich zbudować spawarki falownika. napięcie wejściowe 220 V Napięcie wyjściowe wynosi 20 V, prąd wyjściowy 160 ampres chodzi.

Friend, znalazłem swój projekt bardzo ciekawy, ale ma szczegóły elementów, które są nieczytelne. Możesz przekazać więcej informacji o tym projekcie? Albo szczegółowy rysunek więcej?

Witam, Bardzo ciekawy schemat! proszę akcje kilka szczegółów na temat należy uzwojeń (fragment drutu miedzianego, co ferite core)?

Ja też chcę zbudować zasilacz impulsowy falownika spawania, znalazłem ten schemat (przewinąć do końca dokumentu) przepraszam, mój dostęp do Internetu w bardzo słabym teraz, I'll be back. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 26 minutach: [/color] [/size] ok, i przyjrzał się na torze w pierwszym poście, i mam pewne pytanie do was: Przede wszystkim przetwornica w topologii jest "do przodu", ale topologii potrzebny jest tylko jeden tranzistor (mam na myśli jedno urządzenie switch) i szyną positiv na stałe podłączony do transformmer. W tym ciruit zarówno szyny są włączane i wyłączane do transformatora. Dlaczego? Widziałem, że w moim obwodzie też (i to wkrótce zostanie przesłana, jest przemysłowego personelu). 2. W jaki sposób układ sterujący zapobiec nasycenia rdzenia? lub wystąpiła z wnioskiem o rdzeń szczelina?

Dwóch (kilku) przełączniki serii połączone są elektrycznie odpowiednikiem jednego przełącznika. Układ serii obniża napięcie przełącznika. Wydaje się to dziwne, na pierwszy rzut oka, bo napięcie prostownika podwojenie jest używany w tym samym czasie, ale może być również w wersji 230V obwód narzędzia. Mając również na prąd wtórny, topologia przodu jest prawdopodobnie lepiej niż układ push-pull przedstawione na początku wątku. Nasycenie może się zdarzyć i tak w zależności od trybu pracy, ale prąd pierwotny jest ograniczony poprzez prądowy i układ sterujący. Ale mała szczelina spowoduje uproszczenie operacji, myślę. Częstotliwość działania i rodzaje półprzewodników byłoby ciekawe, oprócz, ale tor jest tak pouczające.

Te dwa (kilka) przełączniki serii połączone są elektrycznie odpowiednikiem jednego przełącznika. Układ serii obniża napięcie przełącznika.
To byłoby wspaniałe, bo znalazłam kilka IGBT 1200V-s z napięcia CE. Ale nie jestem pewien, że o tym, myślę, że system jest dla niektórych ochrony wraz z diod. Może someboby zna i ma doświadczenie odrobina tych falowników i powiedz nam, co jest "couse".
obwód push-pull przedstawione na początku wątku
excuseme, ale to farward też.

Interesuje mnie też czy jest jakiś sposób, aby odizolować go od sieci

Ale wszystkie schematy przedstawione tutaj mają wyjścia odizolowany od sieci za pomocą ferrytowego transformatora. : D

Tak, na oryginalny obwód rzeczywiście tej samej topologii serii. Byłem nieco zdezorientowany stylu draing i nie zbadała go w szczegółach. Również napięcia adnotacji jest mylące, napięcie szyny DC wynosi około 300V, jak z układem INVERTEC. Seria przełączników połączone mają inny cel, że nie rozumiem na pierwszy rzut oka. Pozwala wolnego koła do napięcia autobusem przez diody bez dodatkowe uzwojenia i skutecznie nie przepięć indukcyjnych. Za pomocą jednego przełącznika, trzeba ausxilary uzwojenia po stronie pierwotnej lub wtórnej. Ze względu na indukcyjność rozproszenia, Vds odpowiednio napięcie szczytowe Vce jest zawsze wyższa niż 2 Vbus. Z 1200V IGBT, może być konieczne Z-dioda aktywny układ mocowania do zmniejszenia napięcia w indukcyjny np. 700 lub 800 V, ale to zwykły układ i powinien działać w tej aplikacji.

Muszę switdh trybie łuku maszyna spawacza wykorzystania mikrokontrolera typ i numer arkusza [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 4 minutach: [/color] [/size] muszę sudura.pdf inwertor mikrokontrolera użyć numeru typu nie pisać shematic diagram podać typ i numer microcontoller być bardzo szczęśliwy dzięki

Oczywiście, IC2 nie mikrokontrolera. Jest to układ hybrydowy analogowo lub IC, prawdopodobnie na zamówienie. Nie poznałem szczególnie znany kontroler SMPS od schematów.

Myślę, że to jest to możliwe zwykły dysk VFD (napęd o zmiennej częstotliwości). Bo u wszystkie składniki min w jednym module n tylko rdzeń ferrytowy prostownik Na pozostało tylko ................................ ..... proszę mnie poprawić, jeśli zrobiłem jakiś błąd.

Witam szukam schematu przełącznik trybu DC / DC Inverter odrobina wejście 48 V i 220 V fala grzechu obecnie wprowadzane i 5000 watt, jeśli masz albo wiesz skąd mogę go znaleźć zarzuty mi pomóc Ci tanh

: Cry: [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 19 minutach: [/color] [/size]: cry:: cry: "" "Iam szuka Schemat obwodu przełącznik trybu DC / DC Inverter z wejście 220 V i 15 - 50 V obecnie wprowadzane, centrum system zaczepów, a 500 - 1000 ampheres, to jest email-ynnugraha@gmail.com , Yana z Indonezji, swoją bestfriend, jeśli wiesz, gdzie i od możesz go znaleźć, pomóż mi zbiornik Ciebie. : Cry:: cry:: cry:

to świetny pomysł, ale nie jest łatwo zbudować it.the prąd to huge.if nie dba o ten nasz drut topi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back