Mocowanie Setup & Zawieś Naruszenia

C

carrot

Guest
Witam, Jak naprawić Naruszenia Timing (Setup & Hold Naruszenia czas gry)? Jakie są wszystkie rzeczy, które musi być pod opieką podczas gdy go naprawić?

Czas instalacji: Czas synchroniczne wejście (D) musi być stabilny przed aktywnej krawędzi czas wstrzymania zegara: czas synchroniczne wejście (D) musi być stabilne po aktywnej krawędzi zegara Jeśli któryś jest łamane poprawne działanie FF nie jest gwarantowana metastabilność może spowodować. Poniżej linki są przydatne http://www.patentstorm.us/patents/5896299-description.html http://www.vlsibank.com/sessionspage.asp?titl_id=6822 http://www.syncad.com/pdf-docs/paper_cc_timing_everything_2003.pdf

Witam, czas konfiguracji ustalenia: 1) zmniejszenie kombinacyjny opóźnienie logiki, minimalizując liczbę poziomów logicznych 2) podział kombinowaną logika 3) Implimenting potoku 4) za pomocą podwójnego syncronizer pomocą flipflops Czas podtrzymania ustalenia: 1) może być ustalony przez dodanie opóźnienia na portach wejściowych 2) Częstotliwość taktowania uruchamiania Generalnie trzymać razem nie jest w formancie użytkownika dzięki

Witam, jeśli u znaleźć naruszeń po taśmie się wówczas u można znaleźć pracę wokół rozwiązania poprzez zabawę temp. pracy

Hi Raju, może u proszę być skomplikowane .... o temperaturze roboczej.

Podczas pierwszych iteracji tylko powołanego naruszenia ustalane są natomiast naruszenia ładowni są ustalane dopiero po rzeczywisty fizyczny miejsce i info trasa jest dostępna. Powołane i przytrzymaj naruszenia wzajemnie się wykluczają. powołane naruszenie może być ustalona poprzez zmniejszenie opóźnienia kombi. Trzymaj naruszenia czasu są ustalane poprzez zwiększenie opóźnienia kombi lub buforów włączenie takiego, że nie powodują naruszenia instalacji. Zwiększenie lub zmniejszenie opóźnień w rozbudowie czy pomniejsza komórkami fale z powrotem do projektowania i konstrukcji całego ma być brane pod uwagę przy przeprowadzaniu STA ponownie. Pozdrawiam :)

[Quote = satyakumar] Trzymaj czas mocowania: 2) Częstotliwość taktowania uruchamiania Generalnie trzymać czas nie jest w formancie użytkownika [/quote] Czas podtrzymania jest niezależna od szybkości procesora co sprawia, że ​​potencjalny zabójca design. Nie ważne jak bardzo spowalnia zegar może nadal masz ładowni naruszeń. Są one łatwo ustalony przez wstawianie buforów lub komórek downsizingu (ale upewniając się, aby nie stwarzały żadnych naruszeń edytorów). Też dobry pomysł, aby dodać dodatkowy margines trzymaj.

Witam, Regulując prędkość zegara u można zmieniać margines okno konfiguracji, a po można włożyć opóźnienia są bufory naprawić trzymać naruszenie. Poprzez dodanie opóźnienia do ustalenia czas wstrzymania nie rozwiązuje problemu, konfigurację i czas wstrzymania są współzależne. Nie ma poprawka dla vioaltion wstrzymania w RTL, a następnie dodając opóźnienia.

marchew hi przytrzymać i ustawić naruszeń wzajemnie się wykluczają i vilations można regulować za pomocą opóźnień kombi i te opóźnienia będą większe jeśli wzrost u temp. pracy i będzie mniej, jeśli u decrese temp .. tylko to jest moja thoguht proszę sugerować mnie, czy jej możliwe w czasie rzeczywistym, czy też nie i powiedz mi czy jest jakiś problem z odtwarzaniem temp

Ale w realnym czasie pracy, nie możemy naprawić Temp. temp. pracy jest indepedent

kiedy naprawić instalację / hold: proszę analizę, czy naruszenie jest spowodowane przez Clock Skew, jeśli tak, ustaw ją.

Włóż wysokie i niskie siły napędu w przypadku braku ścieżki

Witam, naruszenie Ustawienia można naprawić przez insert rejestruje w najgorszej drodze. Naruszenie podtrzymania może być fix przez bufor wkładki. Dzięki.

konfiguracja whhen czas czas naruszają Twoje prace projektowe z mniejszym częstotliwości ale kiedy trzymasz czas narusza Twój projekt nie działa all.thats dlaczego trzymać mocowanie czas jest krytyczny. Można ustalić czas czas konfiguracji poprzez dodanie dalay dodając rejestru lub można regulować verilog kodowania. jeśli else pętle zostały zastąpione oświadczeniami przypadków.

[Quote = atuo] naruszenie podtrzymania może być fix przez bufor wkładki. Dzięki [/quote] Czy można zidentyfikować te komórki albo: *. Wstawiony przez polecenie insert_buffer lub auto * wprowadzenie bufor przez DC podczas optymalizacji? Być może istnieje specjalny atrybut na tych komórek?

W jednym z moich projektów mam naruszeń czasowych na tym samym rejestrze w różnych momentach. Chciałem wiedzieć, czy chociaż naruszenia czasowe są w różnym czasie, ustalając to jeden naprawić inne naruszenia w różnym czasie również prawo?

W jednym z moich projektów mam naruszeń czasowych dla samego rejestru w różnych momentach. Chciałem wiedzieć, czy chociaż naruszenia czasowe są w różnym czasie, ustalając to jeden naprawić inne naruszenia w różnym czasie również prawo?
Hi Marchewka, po produkcji chipu, jeśli otrzymujesz naruszenie trzymaj. to nie będzie działać. Ale nadal, jeśli chcesz, aby to działało, przejdź do laboratorium, zwiększyć temp. laboratorium w zależności od Twojego naruszenia czasu wstrzymania, ponieważ naruszenie hold jest odwrotnie proporcjonalna można dokonać.

Witam, za naruszenie instalacji i Hold, proszę chck następujące blog: [url = http://vlsi-expert.blogspot.com/2011/04/static-timing-analysis-sta-basic-part3b.html~~HEAD=NNS] Pojęcia VLSI: Analiza statyczna Timing (STA) podstawowy - Part3b - "Instalator i Hold Time" [/url]

Witam, może ktoś wyjaśnić ujemne wartości w instalacji i Hold czeki?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back