mi w tym pomóc graficzny LCD

G

gameelgamal

Guest
HI, mam graficzny lcd ale nie mogę znaleźć specyfikacji technicznej jest made in china, więc wszystkie układy z tyłu ten lcd nie Liczba istnieje tylko jeden numer napisany na to: [color = red] QY-12864BG [ / color] to jest jego numer seryjny lub numer ten po prostu mówi nam, że rozdzielczość jest 128 * 64 pikseli?? znajdują się również opis wtyku: 1 .. VSS 2 .. VDD 3 .. 4 .. V0 .. RS 5 R / W 6 .. E 07:14 .. d0: d7 15 .. 16 .. CS1 CS2 17 .. 18 .. RST Vout 19 + 20 LED .. .. led-mógłbyś mi powiedzieć jaka jest funkcja tego szpilki? i jak ten program za pomocą lcd AVR lub 8051? Dziękuję jakikolwiek sposób ....

Musisz dowiedzieć się chip kontrolera ekranie LCD graficzny. Regularne GLcds oparte są na KS108 contorller lub HDM64GS12 lub ... . Zestawienie danych tej układów kontrolerów explaines jak komunikować się z lcd.

Wiem PG12864 jest TOOSHIBA T6963 GLCD ale myślę, że twój jest ks108 (SAMSUNG) następnie spójrz na ks108 datasheet.and mi powiedzieć ver użyć dzięki

Nie mam pojęcia o moim GLCD kontroler opiera, za układy nie mają numerów (wiesz, te okrągłe układy scalone, które nie mają pinów) ale myślę, że arkusz danych, które [color = red] Mr.davorin [/color] napisali tak similsr do GLCD Ale nadal potrzebuję żadnego kodu, np. uruchomić moje GLCD z AVR lub mikrokontrolera 8051 dziękuję ....

to zależy od kontrolera wybrać [color = red] Medtronic [/color] .. jeśli 8051 Wolę montaż, ale jeśli wolisz AVR i język C, ale żaden sposób, po prostu chcę znać podstawy jak jak wysłać acommand lub dane? jak poznać lcd jest zajęty lub nie? etc.

I wciąż nie mogę uruchomić tego GLCD potrzebuję jakiś prosty program w C lub 8051 montaż programu, proszę tylko jakiś prosty program ............... thanx

[Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] Witam ...... Chcę interfejs GLCD z AT89C51 mikrokontrolera ........ powiedz mi jak? Aso przesłać mi programowania (w C-Keil) do napędu to ........ Dzięki

Witam, Jeśli chodzi o moje doświadczenie (18 lat) idzie. Są to głównie 2 typy GLCD. Oprogramowanie jest takie same dla wszystkich z nich, ale złącza są różne. Jestem delegowania arkusz danych LCD posiadają złącze wymienione. Tanie rutynowych Poziom jest taki sam jak w 16x2 LCD. Ale inicjowania i kontroli adresy są różne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back