Margines fazy w Laplace'a równań

Drodzy LVW Hi Dziękujemy za dobrą radę. Myślę, że masz rację. Kocham uczenia się nowych rzeczy, ale kiedy przeczytałem kilka książek, tych była skomplikowana. i nie było praktyczne. będę szczęśliwy, jeśli wprowadzi kilka książek w tym zakresie. Jestem nowy w systemach kontroli i stabilizacji pętli. ale nie we wszystkich z elektroniki. : Smile: i chcę się uczyć nowych rzeczy, ale nie wiem jak mogę znaleźć nazwę praktycznych książek w systemach kontroli i stabilizacji pętli. jest to możliwe, że poprowadzi mnie, aby znaleźć nazwę praktycznych książek w tym zakresie, proszę? jeśli możesz mi pomóc, aby znaleźć nazwę, je, można kupić te książki i czytam je wszystkie, szybko i dokładnie. Kocham czytać dobre książki w elektronice. Ponownie dzięki za pomocne rady. Z poważaniem Goldsmith

Drodzy Goldsmith, obawiam się, by nie być właściwą osobą do zalecenia stosownych książek w języku angielskim (jestem niemieckim). Jestem pewien, że niektórzy inni członkowie forum może dać dobre rekomendacje. Niemniej jednak, niektóre komentarze do ostatniego delegowania: Przed studiuje stabilizacji pętli i dziedziny pokrewne, musisz zapoznać się z bardziej podstawowych. Oto niektóre słowa kluczowe: (dlaczego?) Opinia (dlaczego?), Gain, współczynnik pętla sprzężenia zwrotnego, faza / zysk marży, stan drgań, Bode Diagram (zasada), złożone s częstotliwość, czyli biegunów i zer, schemat Nyquist, .. .

Drodzy LVW chcę dać obietnicy do ciebie, że uczę się rzeczy, które zasugerował mi doskonale i starannie i szybko. Ponownie dzięki za cierpliwość i wskazówek. Z poważaniem Goldsmith

Mylące wątek. Wróży fabuła tego idealnego wzmacniacza op pokaże zysk, zaczynając od niskich częstotliwości jest RF / Rin = R5/R1 = 1. Na częstotliwości, na której R5 = 1/2PiF, zysk będzie 3 dB w dół i -45 przesunięcie fazowe stopień. po tym zysk spada 20 dB / dekadę i faza końcu osiągnie -90 stopni. Z powyższego można łatwo naszkicować Bode diagram. Dla idealnego wzmacniacza op, nie ma obliczania marginesu fazy ... jest stabilny na wszystkich częstotliwościach. Jeśli chcesz wyciągnąć prawdziwy świat Bode schemat dla realnego świata LM118 WZMACNIACZ OP, musisz przejść do karty i dowiedzieć się wewnętrzne bieguny i zera na wzmacniaczu op, i obejmują wszelkie reaktancję obciążenia też, aby dowiedzieć się margines fazy. Jeśli użyto tego obwodu wzmacniacza op w większym systemie sprzężenia zwrotnego (np. dodając silnik do obciążenia i czujnikiem położenia jako wejścia), to można mówić o margines fazy systemu w sposób bardziej znaczący.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back