G
goldsmith
Guest
Witam Moi przyjaciele! Chcę wiedzieć, że jak są Laplace'a równania i bood diagramów tego filtra. (I relacji między nimi.) Czy możliwe prowadź mnie proszę? Pozdrawiam Goldsmith
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nie można znaleźć Margines fazy za pomocą teorii i równań lub za pośrednictwem symulacji? Zapamiętaj PM definicję: Jest to odległość fazy dla częstotliwości, w którym małe wzmocnienie sygnału przecina zera dB od-180deg . Teraz załóżmy, zastosowanie powyższej definicji: 1.) Weź wielkość swojej funkcji transferu (substytuty s = jω) i sprawiają, że jest równy 1 (czyli 0dB) Rozwiąż dla Ohm iw efekcie uzyskać częstotliwość (ω0) w. co mały sygnał zysk przekroczy zera dB. 2). Weź odpowiedzi fazowej systemu i zastąpić zmienną Ohm z nazwą ω0.Let 's ω1 wynik swoich obliczeń. 3). PM = ω1-(-180deg) = ω1 +180 st. Co do symulacji jest dużo łatwiej, ale należy pamiętać definicji PM i zastosować powyższe kroki w reakcji wielkości i faza że dostanie po małych sygnałów analizy.można napisać funkcję przesyłania w płaszczyźnie takie proste. ale nie mogę znaleźć margines fazy od tego.
Na początku zapisu h (s) w "normalnej formy" przez podzielenie licznika i mianownika przez R5. Następnie można wykonać zasady konstruowania BODE schemat: Przybliżona H (s) w dB dwoma prostymi liniami: poziomą linią na bardzo niskich częstotliwościach i innej linii o nachyleniu -20dB/dec (oś częstotliwości w skali logarytmicznej!) do bardzo wysokich częstotliwości. Obie linie przecinają się w 1/R1C częstotliwości bieguna. (Dalsze szczegóły dotyczące Bode schemat można znaleźć gdzie indziej)Drodzy LVW Dzięki Hi za uwagę i odpowiedzi. Myślę, że H (s) jest: (R5) / (R1R5sc + R1) i myślę, że nie ma zera. i ma stabilny słup na lewej płaszczyźnie s. Czy mają rację? co należy zrobić? należy przekonwertować go z zyskiem db? jest jego 20log wzór (H (s)) dla tego przykładu? Pozdrawiam Goldsmith
Tak, to musi być prawidłowe. I przesunięcie fazowe dla tej formuły jest [-tan-1 (R5C.W0)] i margines fazy będzie -180 - [-tan-1 (R5C.W0)]. System jest stabilny z jednego bieguna.Myślę, że H (s) jest: (R5) / (R1R5sc + R1) Goldsmith
Niestety, zarówno LVW i zawiedli. Należy podzielić przez R1, a nie R5. Wówczas równanie będzie - (R5/R1) / (1 + s * R5 * C1).Drodzy RobG Drodzy LVW Jakie jest twoje myśli postaci normalnej? jeśli podzielić równanie przez R5, równanie będzie: - (1) / ((R1sc) + (R1/R2)). to jest twoja średnia? i Jak mogę znaleźć, że gdy wielkość jest równa 1? Pozdrawiam Goldsmith