manchester protokołu szeregowego

N

namdeogaikwad

Guest
Szanowny Panie, staram się przekazać moduł rf związane z mikrokontrolera PIC. zarówno moduł rf związane są z mikrokontrolera PIC18F2520. Do Tx i Rx pomocą USART portu szeregowego na podstawie przerwania. Jestem przesyłania danych, jak na manchester protokół szeregowy jak mówiłeś i stara się otrzymać w innym celu przez Rx przerwać, nie jestem się poprawne dane, plz, może ktoś mi powiedzieć jak odczytać manchester protokół szeregowy na koniec odbiornika. Ja jestem przy użyciu modułu w.cz. CC2500 z ST3654 SPI do konwertera UART. Chcę korzystać z jednego mikrokontrolera jako pilota (Tx) i innych jak Rx Plz. Pomóż mi.

Twój post brzmi mylić. CC2500 nie ma zewnętrznego interfejsu, który ma do czynienia z manchester zakodowane dane. CC2500 wykonuje wszystkie kodowania i dekodowania manchester wewnętrznie. Surowe dane binarne TX RX i dane są dostępne za pośrednictwem FIFO i interfejs SPI. ST3654 jest najwyraźniej przeznaczony do konfiguracji łącza radiowego bez mikroprocesora, lub ewentualnie dla leniwych inżynierów, które nie chcą borykać się z rejestrów CC2500 SPI i podobnych rzeczach. Ale z pewnością nie należy używać manchester zakodowane dane.

Przed wysłaniem danych próby wysłania prembule (kolejno 0 i 1) do synchronizacji.

spróbuj wysłać prembule
Generalnie sugerowane RF transmisji danych. CC2500 jednak zarządza pełne obsługi pakietów, w tym motywów, synchronizacji i CRC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back