LM35 (DZ) problem z wyjściem

G

geobabu

Guest
Witam, Proszę mi pomóc w sprawie problemem z LM35 (DZ) temperatura relacje Sensor. Normalnie LM35 zapewnia o / p @ 10mV / ° C. Miałem podłączony LM35, V + do 5V, a także z DMM, Vout pin pokazuje około 2.7V ~ 2.85V, a ja czekam około 0,26 ~ 0,29 mV @ temperaturze pokojowej. Inne rzeczą jest, gdy temperatura wzrasta, napięcie stopniowo maleje i odwrotnie. Kiedy podłączony jest rezystor 1K, Vout i GND, 2.7V ~ 2.85V zakres obniżona do ~ 0,54, jej zmniejsza się w miarę wzrostu temperatury. No i nie podłączać o / p do innych urządzeń, takich jak OPAMP ADC /. Mam takie same wyniki z innego czujnika również. Myślę, że coś tutaj. Proszę mi pomóc, aby dowiedzieć się problem. Z góry dzięki. Geo

może jej lepiej, jeśli pokazać schemat .. jeśli widzisz arkusza danych, widać, że należy umieścić rezystor między vcc i wejście .. CMIIW

Upewnij się, że został podłączony do V + 5V i GND do masy. Arkusz danych pokazuje widok z dołu urządzenia. W temperaturze pokojowej, powiedzmy 25C, powinien dostać 250 mV. Cheers Ravi

Jest to dość prosta i dość prosta. Czy wniosek o których mowa obwodu w karcie wyraźnie? Myślę, że spodziewa się 0,26 V a nie 0,26 mV @ temperaturze pokojowej

proszę skontaktować się Vout do oscyloskopu i zweryfikować .......

skontaktować 0.1uF kondensator w zasilanie, a także w całej O / P i gnd teminal ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back