LM2326 PLL nie blokuje

M

myicejade

Guest
Witam, jestem rozwiązywania problemów projektowych z wykorzystaniem PLL 2000MHz National Semiconductor LM2326 2.8GHz PLL IC. My parametr projektu jest: Mój projekt parametry: Fmax: 1970MHz Fmin: 2030MHz Loop BW: 3KHz Fcomp: 50KHz Fref: 12.8MHz VCO: Vari-l wąskopasmowa 5V VCO 1805-1880MHz VCO Zysk: 15MHz / V VCO tuning Zakres:-0.5V 4.5VI używam 3nd celu bierny filtr pętli. Pompa jest za napięcie 5V Vp, a PLL Vcc1 i Vcc2 jest na 3.3V. Zrobiłem kilka syntezatorów częstotliwości z LMX2326, większość z nich jest dobry, ale tylko kilka jest złe, są następujące zjawiska pierwsze: pompa ładowania napięcie wyjściowe w R3 jest 0V drugie: pompa ładowania napięcie wyjściowe w R3is 5.0V (Vp = 5.0V) dlaczego?? Nie wiem, jak je rozwiązać, a ja sprawdziłem moje obwody projekt znowu i znowu, i jestem pewien, że są dobre, ale wyniki są rozczarowani, jak to zrobić? proszę mi pomóc? Dziękuję bardzo!! Poważaniem zhangjincai

[Quote = myicejade] Fmax: 1970MHz Fmin: 2030MHz VCO: Vari-l wąskopasmowa 5V VCO 1805-1880MHz [/quote] Myślę, że wpisałeś złe częstotliwości w post? A może próbuje użyć vco od 1805-1880MHz, aby osiągnąć minimalną częstotliwością 1970MHz? Jeśli więc mogę zrozumieć, dlaczego napięcie strojenia 5volt!. Twój problem mógł całkiem dobrze, trzeba w tym (ostatnim) wątku, http://www.edaboard.com/ftopic93214.html

Mylę W rzeczywistości zakres częstotliwości VCO jest 1970MHz ~ 2030MHz, napisałem go niesłusznie

W istocie, mój projekt parametry: Fmax: 1970MHz Fmin: 2030MHz Loop BW: 3KHz Fcomp: 50KHz Fref: 12.8MHz VCO: 1970 - 2030MHz VCO Zysk: 15MHz / V VCO tuning Rząd: 0,5 V-4.5VI napisał błędnie

Po tym, jak została zastąpiona nową PLLs (LMX2326), niektóre syntezatorów częstotliwości jest ok! ale inni nadal jest źle. napięcie wyjściowe pompy za PLL 0V lub +5 V

Sprawdziłem filtr pętli i LMX2326 szpilki uważnie, i jestem pewien, że nie ma obiegu otwartym i zwarcia. Jestem pewien, że VCO jest dobry!

spójrz, co jest częstotliwość VCO gdy pompa za PLL 0V i +5 V, gdy pompa za 0V VCO musi dotrzeć niższej częstotliwości (w większości przypadków), jeśli do tego dojdzie to meen, że możesz mieć pewne problemy oprogramowania.

[Quote = myicejade] Po wymieniłem nowy PLLs (LMX2326), niektóre syntezatorów częstotliwości jest ok! ale inni nadal jest źle. napięcie wyjściowe pompy za PLL 0V lub +5 V [/quote] Jeśli cię dobrze zrozumiałem, dokonanych kilka z tych PLL, trochę pracy i innych nie. Czyli jesteś martwy czy w IC jest odpowiednio zaprogramowany:: Patrząc na swój projekt, masz jednej pętli z dzielnikiem 40 000, co oznacza bardzo duże wzmocnienie pętli! I to naprawdę długo i ciężko patrzeć na żadnego hałasu, który mógłby spowodować detektora fazy stracić lock! Doubble sprawdzić wartości swojego elementy bierne w filtr pętli, to jest zbyt łatwe do odbioru nieprawidłowej wartości przez pomyłkę. SMD jest trudno dostrzec ten błąd. Co do kondensatora w filtrze, może wyciek jest zbyt duża, spróbuj redesing z mniejszą kondensatora. A może masz zbyt duży resisitor w filtrze, hałas termicznej może naprawdę złych rzeczy .... Bardzo nam pomoże, jeśli nie dodać filtr pętli wartości! Zrobiłem szybki symulacji i nie miejsce na kilka potencjalnych problemów .... c1 musi być bardzo niska wartość! Wreszcie swój oscylator powinien naprawdę być w stanie dostosować powyżej i poniżej częstotliwości ze względu na limity i temperatury komponentów wariancji Zachowaj nas wysłana na swoje postępy / WebDog

Dziękuję za porady pętli filtr: C1 = 3600PF, C2 = 22nF, C3 = 470pF, R1 = 15K, R2 = 91K pasma pętli: 2kHz tych wartości był abtained z EasyPLL (National Semiconductor) to pytanie jest rozwiązany !!!!! W moim obwodów Według recommonding obwodów LMX2326, I parallelled 50Ω rezystor do GND w produkcji TCXO dla LMX2326 dostarczanie sygnału odniesienia. Po usunięciu tego rezystora 50Ω z moich obwodów, kwestia została rozwiązana dlaczego? Ja nie znam odpowiedzi! załącznik jest rekomendowanie National Semiconductor układów o LMX2326

dodatek jest National Semiconductor zalecając układów o LMX2326

proszę mi pomóc! Jak mogę zamieścić schemat (BMP) na edaboard!

nie zajrzeć do krajowych forum ... PTKU name: LM2326 PLL nie blokuje hxxp: / / wwwd.national.com/national/wirelessMB.nsf/0/cc5870f0be96d8ef88256f0c000f3b4c OpenDocument?

Witam, 50 Ohm rezystory znajdują się w obwodach testu katalogowych niemal wszystkich PLL's. W ten sposób wejście PLL "dopasowany" do generatora testowego. Rezystor nie jest potrzebny do normalnego PLL użytkowania. Musisz dopasować generator VCO i odniesienie do odpowiedniego wejścia PLL. Albo przynajmniej, aby zapewnić normalne, tzn. w ramach określonych limitów, napięcia RF. Jest to dobry praktyk, aby wspomóc PLL wejście odniesienia z napięciem w pobliżu określonego maksimum. Mam nadzieję, że powyższe pomoże. BR, STO

myicejade, Domyślam się, że przy 50 Ohm załadować TCXO źle, a następnie mają niskie wejście na swoje prawo jazdy PLL, a to sprawia, że jitter. Normalny TTL / układy CMOS są naprawdę ma działać z wyższej impedancji obciążenia. Jeśli chcesz mieć niską impedancję jazdy trzeba bufor TCXO pierwszy. Cieszę się, masz obwodu roboczego! Pozdrawiam / WD

Dziękuję bardzo!! Nauczyłem się wiele z rad, dziękuję raz jeszcze! I Love EDAboard

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back