Linii integracji hfss wątpliwości

P

ptshao

Guest
[Size = 6] [/size] Witam, kumple: Szczęśliwego nowego roku! Mam pewne niejasności na zlecenie linii integracji w porcie fali. Proszę zapoznać się z załączonym pliku. Do pliku 1, chciałbym uzyskać impedancji portu złożyć anteny dipolowe, co prowadzi do wyboru portu fala, która może ułatwić rozwiązywanie impedancji. Moim celem jest rozwiązanie impedancja portu 2.45GHz, więc starałem się rozwiązać portu tylko setup. Kiedy połączone ze sobą dwa punkty środkowe dwóch ramion jako punkty końcowe linii integracji, impedancja portu zróżnicowane dużo, powiedzmy, od około 187 ohm do około 208 ohm, w porównaniu do przypadku bez assignating linii integracji. Problemy są 1, powinienem przypisać linii integracji portu fala? 2, Co linii integracji są poprawne w tym przypadku? Dla pliku 2, nie mam zaufania settingup cesji wzbudzenia. I mierzona impedancja tego anten linii paskowej (CPS), który wynosi około 24 ohm (cokolwiek z TDR lub VNA pomiaru), ale teraz z tej symulacji wynika, o 85,5 ohm. Więc No.1, co z tego? 2, Czy są prawidłowe? Dziękuję za poświęcony czas!

Na wydrukowanych anteny, chciałbym zmienić kilka rzeczy. Po pierwsze, potrzebujesz więcej miejsca od końca anteny i wszelkiego rodzaju promieniowania lub granicy PML. Po drugie, chciałbym zarekomendować PML na promieniowanie, ale to połączenie. Po trzecie, chcę dodać grubości do metalu, a następnie narysować linię integracji tylko między dwa brzegi grubość blachy (nie od ośrodka, jak masz teraz). Być może było to już gruba, nie powiększać bardzo daleko. Na swój drugi problem, ponownie narysować linię integracji pomiędzy dwoma metalami, nie od ośrodka. To powinno pomóc trochę. Powodzenia! [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 19 minut: [/color] [/size] Po prostu sim'd drugiego struktury, i wygląda na to ~ 85 Ohm. Czy na pewno jesteś sim'ing taką samą strukturę, którą mierzy? To wydaje się być bardziej dwóch sprzężonych linii, tryb gniazdo zamiast jednej płaszczyźnie struktury. Ale może nie patrzę na to poprawnie.

Witam kolegów: mam rozwiązać problemy opisane powyżej. Odpowiedź na question1: Spróbuj zrobić większe waveport. Pamiętaj, że istnieje mniejsze ryzyko, aby większej waveport niż do mniejszej i węższej waveport, ponieważ mniejsze portu może wprowadzenie wyższych trybów zamówienia. Odpowiedź na Question2: Dla microstriplines, w większości przypadków, Zpi wystarczy do symulacji, co oznacza, że nie ma potrzeby do linii integracji. Ale jeśli zależy Ci na slotlines lub CPW, przy użyciu linii integracji preferencji obliczyć ZPV.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back