P
ptshao
Guest
[Size = 6] [/size] Witam, kumple: Szczęśliwego nowego roku! Mam pewne niejasności na zlecenie linii integracji w porcie fali. Proszę zapoznać się z załączonym pliku. Do pliku 1, chciałbym uzyskać impedancji portu złożyć anteny dipolowe, co prowadzi do wyboru portu fala, która może ułatwić rozwiązywanie impedancji. Moim celem jest rozwiązanie impedancja portu 2.45GHz, więc starałem się rozwiązać portu tylko setup. Kiedy połączone ze sobą dwa punkty środkowe dwóch ramion jako punkty końcowe linii integracji, impedancja portu zróżnicowane dużo, powiedzmy, od około 187 ohm do około 208 ohm, w porównaniu do przypadku bez assignating linii integracji. Problemy są 1, powinienem przypisać linii integracji portu fala? 2, Co linii integracji są poprawne w tym przypadku? Dla pliku 2, nie mam zaufania settingup cesji wzbudzenia. I mierzona impedancja tego anten linii paskowej (CPS), który wynosi około 24 ohm (cokolwiek z TDR lub VNA pomiaru), ale teraz z tej symulacji wynika, o 85,5 ohm. Więc No.1, co z tego? 2, Czy są prawidłowe? Dziękuję za poświęcony czas!