linie kontroli modemu jest obowiązkowe?

O

ojahan

Guest
Witam wszystkich, próbuję połączyć ARM mikrokontroler do Huawei MC703 (EVDO CDMA), z wykorzystaniem biblioteki Keil. Jeśli połączyć za pomocą PC (modem dial up) z RTS / CTS line używane, połączenie jest nawiązywane i transfer danych jest OK. Ale jeśli RTS / CTS linia nie jest używana, transmisja danych nie jest OK. Ale jeśli mogę użyć mikrokontrolera, połączenie jest nawiązywane (otrzymał "CONNECT" wiadomości), ale nie kolejne dane mogą być przesyłane, nawet jeśli RTS / CTS linii jest używany. Same firmware służy do łączenia z SIM900 GSM, i bez problemu znaleźć, RTS / CTS nie jest używany. Moje pytania to: - Czy RTS / CTS line obowiązkowe lub dokonać połączenia modemowego bardziej wiarygodne? Nigdy nie używam tej linii kontroli przed. - Czy jest jakaś różnica w kodzie kompresji, aktywacja, etc bezpieczeństwa między CDMA i GSM? Dziękujemy za wszystkie uwagi użytkowników uważa Ojahan

Tak, kod kompresji, aktywacja, bezpieczeństwa są różne dla CDMA i GSM, w rzeczywistości jest bardziej skomplikowana w CDMA ...... RTS i CTS nie są wymagane dla GSM lub CDMA (GSM typu modułów), ale formodules jak EVDO konieczne jest

Dziękuję za szybką odpowiedź. Zastanawiam się, czy komputer może automatycznie wykryć modem (CDMA lub GSM) jest podłączony do stosowania odpowiedniego kodu. Czy może Pan polecić mi modem CDMA (marka i model), który już z powodzeniem związane. może trzeba zmienić na inną markę Dziękuję Ojahan

Dla komputerów PC możemy zainstalować sterowników do tego, EVDO i porozmawiać komputera przez te sterowniki .. Nie zrobiłem praktycznie, ale moi uczniowie robią to tak robi jakieś badania na jej temat. mogę zrobić z CDMA moduły takie same, jak długo z powrotem moduły GSM .....[ COLOR = "Silver"] [size = 1 ]---------- Post added at 18:14 ----- ----- Poprzedni post był na 18:12 ----------[/SIZE] [/color] aplikacja ma tohave informacji podpisania urządzenia, identyfikator, nazwisko i dane numer, na który dostanie go w panelu sterowania właściwości urządzenia ...

Witam dziękuję za informacje, muszę sprawdzić ponownie, czy istnieje sterownik używany w połączeniu PC, i mogę potwierdzić żadnego zainstalowanego sterownika przed, po prostu normalny dial up PPP myślę, że trzeba przeanalizować komunikat modem PC i naśladować.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back