Kto będzie ATPG w zespole Asic projektu?

teraz, fizyczne projektant syntezy do powłoki w wielu firm.

ATPG opieki czasu robisz, więc może zacząć pracę, gdy skanowanie łańcucha stiched. primetime i symulacji dynamicznej, by sprawdzić czas

Moja opinia jest FE powinny gołe DFT w swoim umyśle podczas projektowania. To dlatego, że projekt z naruszeniem DFT wymaga ogromnego wysiłku, aby to naprawić za ATPG szczególnie projektant FE nie chcesz zmodyfikować ich freezed projekt (jestem projektantem FE ale widząc tak wielu kolegów zachowanie ignorancji DFT).

Cadense test Enconuter daje również skutecznym sposobem na DFT i ATPG

moim zdaniem, FE powinny być odpowiedzialne za ATPG, tylko dlatego, że BE nie zna zaprojektowany system

ATPG oznacza "Automatyczne generowanie testowy". -------------------------------------------------- ----------------------------------- Tak długo, jak skanowanie układem (ami) zostały wprowadzone do projektu i czasu tryb skanowania jest spełniony, to moim skromnym zdaniem, każdy kto wie do korzystania z ATPG narzędzie (e), takich Tetramax, FastScan, lub Test Encounter, może zrobić to zadanie.

ATPG nie jest tak łatwe, jak sądzę. Ponieważ robię to teraz. Dzielę TEST_EN TEST_CLK TEST_MODE funkcjonalne szpilki IO.

Aby wkong_zhu: Jesteś tak nieszczęśliwy, że szpilki trybie testowym będzie dzielony z prawidłową I / O. Wiem, że ból w sprawie określenia init. Protokół badania w tej sytuacji ... Moja sugestia jest do wykorzystania przydzielonych I / O dla tych szpilek testu ... Aby zzy_zy: ATPG jest bardzo ważne. Możesz myśleć o 16bit adder jako przykład. Jeśli chcesz zrobić exhausive test na ten dodatek, musisz 2 ^ (32) wzory przetestować ten dodatek. ATPG (z skanowania i BIST) praktycznie spłaszcza swój projekt podczas testów produkcyjnych przez zastosowanie wychwytywania i sygnałów wewnętrznych poprzez skanowanie klapki. Więc wzór testowy będą znacznie mniejsze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back