Kto będzie ATPG w zespole Asic projektu?

D

DeepIC

Guest
W zespole asic projekt, który będzie odpowiedzialny za ATPG? Czołowy projektant lub back-end projektanta?

Front-end projektanci są odpowiedzialne za ATPG, wiedzą, w jaki sposób ich projekt spełnia wymagań DFT. Nawiasem mówiąc, niektóre back-end narzędzi nie naprawić niektóre (hold-time) naruszenia lub zmiany czasu skanowania łańcucha routibility.

W dużych firm, na ogół istnieje odrębna grupa DFT, który jest odpowiedzialny za wstawianie DFT związane z logiką i generowania wzorów skanowania (za pomocą ATPG lub dumpingu funkcjonalne wzory). W małych firmach, widziałem zarówno zaplecza i ludzi przód zrobić. Jest to łatwe zadanie, przez większość czasu. Wszystko zależy od tego, kto ma więcej wolnego czasu:)

Prosze mi powiedzieć, jakie narzędzia do produkcji atpg wektor test?

istnieją pewne narzędzia dla atpg. ale alomost używać Pepple jako narzędzie mieszka. 1. Synopsys test_compiler (do 2001,08 wersji) Synopysys testgen Synopsys Tetramax (obecnie) 2. Syntest 3. VeriTest 4. mentor DFT architektury

PM, Product Manager odpowiedzialny jest! ;) On (PM) przypisane ktoś chce do tej pracy .. :)

Kto wie gdzie można dostać "Synopsys Tetramax" oprogramowania? Dzięki

1. Off-topic! 2. Zapytaj Synopsys o lokalnym biurem sprzedaży ...

[Quote = jobnom99] istnieją pewne narzędzia dla atpg. ale alomost używać Pepple jako narzędzie mieszka. 1. Synopsys test_compiler (do 2001,08 wersji) Synopysys testgen Synopsys Tetramax (obecnie) 2. Syntest 3. VeriTest 4. mentor DFT architektury [/quote] ATPG narzędzie Ment0r należy F @ stscan do skanowania pełny lub prawie pełny, f / l / extest dla patitial skanowania.

Problem DFT należy pokryć w całym facet 1.testing przepływ będzie miał koncepcji badania w 2.then początku jest to planowane przez FE facet (zazwyczaj osoby określić będzie za to odpowiedzialny) 3.implement tej koncepcji w projektowaniu 4 . po wszystkich wykończenie RTL, prowadzony przez wprowadzenie skanowania łańcucha i zasięg ATPG, zwrotne słabym punktem do RTL projektantów w celu poprawy zasięgu. do tej pory jest to, co wiem, i jestem pewien, że na BE również będzie miało uwzględnienie ATPG od początku

Jej zależy od ASIC metodologii projektowania i przepływów wdrożenia przez firmę. Może to być: - Szczególne grupy DFT odpowiedzialny za wprowadzenie obwodu do badań i ATPG. - Projektant FE odpowiedzialny za test obwodu wstawiania, projektowanie DFT sprawdzić zasady i zakres testów, oraz inżynier testowy odpowiedzialny za pełną ATPG.

Myślę, że ATPG musi niezale na innych partts, musi to zrobić przez inżyniera doświadczenia.

Wzór ATPG można podać po układ tapeout i pro masy befor. To stosunkowo niezależny kroku. Ale skanowanie wstawiania bist i granica skanowania należy uznać od początku projektu.

Teraz dni są oddzielne drużyny na DFT i będą opiekować że

oczywiście, FE responsibel dla ATPG, ale netlist należy po kwietniu

Tak jestem zgadzając się z tobą. inżynier przód tylko odpowiedzialne, lecz z mojego projektu nie robimy niczego z DFT.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back