Która wersja Linux jest najlepszy dla początkujących do nauki?

jeśli uczą Slackware, można dowiedzieć się Linux. Prostactwa Slackware siły, aby dowiedzieć się spożywczych.
100% poprawne. Wszystkie te dystrybucji pochodzi z slackware. Pamiętam, że wczesna wersja z RedhatLinux (NIE RHEL) nie są niczym więcej niż slackware zmienił nazwę i umieścić na CD-ROM.

Red Hat Linux jest jednym z najlepszych i najłatwiejszych w wersji, jaką kiedykolwiek stosowałem to bardzo dobre zabezpieczenia .... _________________ [Url = http://www.allmobilebrands.com/1-BlackBerry.html] Unlocked Blackberry [/url]

Jeśli mają zero wiedzy na temat Linuksa, mam na myśli, to nawet nie wiem, co Gnome lub KDE, możesz zacząć od Ubuntu, jego przyjaznej i niemal proste, jak Windows, masz wiele programów, aby spróbować, a podróż będzie łatwe. Kiedy próbowałem Ubuntu przez około 3 tygodnie, możesz zacząć uczyć się prostych poleceń konsoli, takich jak oprogramowanie instalacji, przenosić pliki, kopiować pliki, rozpakowuje pliki, wszystkie w terminalu. Po czuć można używać Fedory ... Ubuntu posiada wiele dołączone oprogramowanie od instalacji w Fedorze, musisz zainstalować oprogramowanie, które wymagają. Po tym, jesteś prawie gotowy do użycia Slackware, ale najpierw polecam do zapoznania się z Slackbook, ponieważ z tym, dowiesz się, jak działa Slackware. Podsumowanie: początkujących: Ubuntu, Mint, Szczenię, Mandriva Bliskim: Fedora, OpenSUSE Hard: Slackware, Arch Linux Hardcore: Gentoo xD

Szczerze mówiąc, nie sądzę, których dystrybucji Linuksa na początek naprawdę się liczy, chyba że musisz skompilować od podstaw jak Gentoo. Wszelkie inżynierów, którzy mają około 20 lat doświadczenia nauczyłem Unix z prawie zero wiedzy na jego temat. Miałem tylko bardzo ograniczone doświadczenie z MS-DOS 20 lat temu i już pierwszego dnia mojej kariery inżynierii, dano mi stacji roboczej Unix, i musiałem się nauczyć jak go używać. W ten sposób dowiedzieliśmy się, a nie widzę powodu, dlaczego nie można tego robić z Linuxa. Jeśli w ogóle, tylko problem widzę jest instalacja, ponieważ masz do czynienia z partycji, ale można znaleźć wiele informacji w dzisiejszych czasach i nie będzie bardzo trudno zrozumieć.

Jeśli jesteś początkujący wówczas, Ubuntu będzie dla Ciebie najlepszy. Jest to najbardziej przyjazny dla użytkownika, a nawet może być instalowana w oknach. Wystarczy ją wypróbować.

Wierzę, że Ubuntu jest najlepszą wersję Linuksa dla początkujących, ponieważ, posiada przyjazny interfejs, możesz spróbować z live CD, dodatkowo, jego instalacja jest łatwa.

Myślę, że Ubuntu jest najlepszą wersję dla Linuksa wielu beginner.so sterownik dysku, nie musisz tracić czasu na znalezienie sterowników sprzętu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back