Która wersja Linux jest najlepszy dla początkujących do nauki?

C

clone

Guest
Do danych Używam okna inwestycyjn using.But Chcę zacząć Linuksa, ale donnt wiem skąd mam start.I jestem bardzo nowy dla tego systemu operacyjnego? Czy ktoś może zasugerować mi, co może być najlepszy proces uczenia LINUX. Dowiedziałem się, że inny typ systemu linux operacji jest również dostępny .. jak RedHat, Fedora Core, SUSE itp. Teraz co jest najlepsze dla osoby takiej jak ja, który jest absoltely nowy.

W przypadku pierwszego doświadczenia w linux można spróbować żyć z płyty CD. Uruchomieniu systemu z CD i wtedy masz cały system linux. Zaletą jest to, że nie trzeba instalować go na dysku. SUSE i Ubuntu są przyjazne dla użytkownika dystrybucji Linksa. SUSE udostępnia live CD i na płycie instalacyjnej Ubuntu jest live CD.

Możesz też spróbować przy użyciu VMware .. który jest emulatorem. Działa na okna i może emulować systemu operacyjnego Linux. Instalacja linux może cię w kłopoty .. jak chcesz wiedzieć coś o partycjonowanie, więc lepiej jest dmuchać na zimne i używać live CD lub VMware .. Cheers!

Czy trzeba kupić wszystko lub możemy te wolne na internet??

Możesz pobrać linux za darmo. VirtualBox jest również bezpłatne. Jeśli chcesz używać VMWare musisz go kupić. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 10 minutach: [/color] [/size] Informacja dla VMWare: VMWare również bezpłatną wersję: http://www.vmware.com/products/ serwer / Jest również możliwe zastosowanie VMWare Player z zainstalowanym linux zdjęcia. Tak tylko, aby pobrać odtwarzacz, a obraz i można korzystać z linux. VMWare Player: http://www.vmware.com/products/player/ Obrazy dla VMWare Player: http://www.thoughtpolice.co.uk/vmware/ http://www.vmware.com/appliances/directory/cat/45

Użyłem niemal wszystkie rodzaje dystrybucji, i moim zdaniem najnowsze Ubuntu 10.10 będzie bardzo przyjazny dla użytkownika opcji na początek.

Pierwszą rzeczą jest dostać jeden na żywo medium jak LiveCD dystrybucji LiveUSB i grać arround go przez pewien czas. Gdy otrzymasz Hang z niego a następnie przejść do pełnej Distro rozwinięty jak Fedora, Slackware, Debian itp.
Jestem bardzo nowy dla tego systemu operacyjnego? Czy ktoś może zasugerować mi, co może być najlepszy proces uczenia LINUX. Dowiedziałem się, że inny typ systemu linux operacji jest również dostępny .. jak RedHat, Fedora Core, SUSE itp. Teraz co jest najlepsze dla osoby takiej jak ja, który jest absoltely nowy.
No w pierwszej części odpowiedziałem jak , aby rozpocząć. Następna powiem ci, jak wybrać, gdy czujesz się dobrze z Linuksem. Przez wygodnych oznacza, że musisz nauczyć się sztuki zarządzania systemem Linux. (No, to nie znaczy, trzeba być pro rodzaju sysadmin) Po prostu musisz być wygodne z pracy w trybie poleceń. Następnie w zależności od potrzeb można wybrać dystrybucji. 1) do codziennej pracy można wybrać Ubuntu lub Fedora 2) W przypadku lokalnej konfiguracji serwera można używać Fedory lub RHEL 3) W przypadku budowy systemu mogą korzystać Debian 4) dostosowywanie i Gifting Linux można rozważyć DSL, Puppy, Austrumi Nadzieja I nie zadziwiać.

ubutu jest najlepsze dla początkujących Fedora jest przyjazny dla programistów I f jakichkolwiek problemów u mogą łatwo uzyskać pomoc ubutu od wielu forach są aktywne dla ubuntu ale fedora u dostanie kilka więc jeśli u są początkujący używać ubuntu a następnie u może przekształcić w Fedorze .

dowolnej wersji jest najlepsze dla początkujących, moim zdaniem .... ponieważ w każdym rodzaju linux wersja powinieneś zapoznać się z komend, więc dostaniesz pomysł jak instalowania pakietów itp. .. więc jeśli potrzebujesz pomocy polecenia po prostu mail do mnie, i wysłać polecenia obsługi

więc jeśli potrzebujesz pomocy polecenia po prostu mail do mnie, i wysłać polecenia obsługi
Każdy może Użyj "człowiek" na polecenia, a nawet "Info", aby zobaczyć szczegóły poleceń. Nawet TLDP.org ma bardzo dobre zasobów.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 20:18 ---------- Poprzedni post o 20:12 ----------</span></span>
1) dla Embedded Linux, Jeśli chcesz zapłacić pieniądze za MontaVista. Inaczej można rozważyć budowę korzenia do tworzenia niestandardowych skompilowany / cross skompilowany linux 2) Jeśli chcesz rozwijać wbudowane aplikacje możesz używać dystrybucji z odpowiednimi cross-kompilatora i SDK.

Zainstalowałem colinux na komputerze dzieci. Od colinux najlepiej jest dokument z debian, użyłem debian na pulpicie i laptopa. We wszystkich przypadkach znalazłem debian łatwe w utrzymaniu, instalować nowe oprogramowanie i aktualizacje itp. ... Część I udokumentowane na: [url = http://bknpk.no-ip.biz/my_web/incremental_backup/colinux/co_1.html] VHDL, Verilog, projektowanie, weryfikacja, skrypty, ...[/url]

RTLinix jest lepsze dla Wbudowany system podczas korzystania środowisku Linux ....

Polecam Fedora. Możesz pobrać go @ [url = http://fedoraproject.org/en/get-fedora-all] Fedora Project - Wszystkie dostępne metody, aby Fedora [/url] Jeśli są Państwo zainteresowani Elektronika Spróbuj również [url = http. : / / spins.fedoraproject.org / fel /] O wirowania: Fedora Electronic Lab [/url]. Jest wiele narzędzi open source w zakresie projektowania.

Ubuntu jest THE BEST LINUX RELEASE startować jak i proste w konstrukcji i może być instalowany w WINDOWS .. PAKIETY można łatwo zainstalować w Ubuntu i to także DARMO .. Ale także obsługiwane przez wiele APLLICATIONS BOX piasku RUN wewnątrz Windows .. Nadzieję, że pomoże .. :)
ubuntu_904.jpg

I nie jestem użytkownikiem Ubuntu, ale Ubuntu jest dobre nie ma wątpliwości. Ale jeśli chcesz zacząć-off z pewnych rzeczy a następnie za pomocą małych żywo Distro. Jak DSL, Puppy Linux itp. .. Ale proponuję udać się do podstawowych, takich jak Slackware. Można wiedzieć, jak to wszystko działa. będzie to bardzo długa i wyboista podróż, ale przyjemne.

Jeśli chcemy po prostu spróbować i zapoznania się z polecenia linux, cygwin i mingw byłby najlepszy. Mogą być instalowane w oknach i nie wymaga żadnego podziału. Alternatywnie, można spróbować ubuntu. To też może być instalowane i usuwane z poziomu systemu Windows, ale z lekkim amortyzacji w wydajności, które nie będą widoczne w większości przypadków. Nie wiem, o reszcie, ale po zainstalowaniu Fedory, miałem na partycji i zmienić format dysku na ext4. Większość linux os używać ext2 lub ext 4 i najbardziej ogólnie nie może czytać NTFS systemu Windows bez dodatkowego oprogramowania. niektóre dystrybucje Linuksa mają denerwujące, ale bezpieczne funkcję o nazwie SELinux. wyłącz go za pomocą innego nawet Scilab nie chciał uruchomić.

Jeśli chcesz tylko spróbować i zapoznania się z polecenia linux, cygwin i mingw byłby najlepszy.
To są podstawowe muszli tak nie dokładnie linux.
Mogą być instalowane w oknach i nie wymaga żadnego podziału. Alternatywnie, można spróbować ubuntu. To też może być instalowane i usuwane z poziomu systemu Windows, ale z lekkim amortyzacji w wydajności, które nie będą widoczne w większości przypadków. Nie wiem, o reszcie, ale po zainstalowaniu Fedory, miałem na partycji i zmienić format dysku na ext4. Większość linux os używać ext2 lub ext 4 i najbardziej ogólnie nie może czytać NTFS systemu Windows bez dodatkowego oprogramowania.
No masz rację. Ale On Fedora dont mieć problem odczytu / zapisu na NTFS.
niektóre dystrybucje Linuksa mają denerwujące, ale bezpieczne funkcję o nazwie SELinux. wyłącz go za pomocą innego nawet Scilab nie chciał uruchomić.
Nie ma żart o SELinux "Nawet Root nie ma uprawnień do rootfs"

Jeśli chcesz dowiedzieć się Linux, Slackware jest najlepszy. Jest takie powiedzenie, że jeśli nauczysz się Ubuntu, dowiesz się Ubuntu, Fedora, jeśli nauczysz się, nauczysz się, Fedora, Slackware, jeśli nauczysz się, nauczysz się Linux. Wszystkie opakowania wykonane w wielu dystrybucjach Linuksa, która starała się ułatwić wykorzystanie cofa do nauki głównej części linux. Prostactwa Slackware siły, aby dowiedzieć się spożywczych.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back