Kompletny projekt w ANTENA LOG OKRESOWE

A

abdoeng

Guest
Cześć chłopaki, kompletny projekt dziennika okresowych anteny o

Jestem sprawdzić ten kalkulator i mogę powiedzieć, że ta prosta kalkulacja nie jest poprawne, czy nie zgadza się z symulacją EM i pomiarów. W każdym razie, LPDA sprawdzić strukturę firstrly w każdym drutu oparciu kody (MOM) i na końcu w pełnym 3D oparta. Impedancja jest bardzo krytyczny (metoda wire nie jest poprawne) i dlatego w pełni korzystać symulator 3D.

Co Dostaję jest najdłuższy element rezonansowy jest tylko w low end częstotliwości i końcu tablicy jest dźwięczny sposób powyżej najwyższej częstotliwości. Próbowałem radykalnie różnych zakresach częstotliwości i wartości tau

[Quote = abdoeng] Cześć chłopaki, kompletny projekt log okresowych anteny tutaj [/quote] Witam, abdoeng, staram się budować w warunkach domowych LPDA anteny jak na załączonym obrazku (Lectrosinics ALP500), ale mam pewne problemy z pomiarów. Również, sprawdzeniu excel formuły, ale przeznaczone do rur LPDA. Czy możesz, proszę, pomóż mi z właściwego wymiarów i proporcji do tego modelu? Z góry dziękuję.

witam, jestem triying do projektowania log okresowych antenę, ale nie wiem jak zacząć. Poniżej znajduje się szczegółowe info: częstotliwości 1GHz ~ 6GHz. Czy ktoś może mi pomóc, jak zaprojektować i obliczeń:. roll:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back