Komparatora

F

fm_com_28

Guest
Szanowni Państwo, chcę zaprojektować kombinowanych kapelusz obwód porównuje dwa 4-bitowe numery, aby sprawdzić, czy są one równe. Wyjście obwodu jest równa 1, jeśli dwie liczby są równe 0 w przeciwnym wypadku.

Code:
 Szanowni Państwo, chcę zaprojektować kombinowanych kapelusz obwód porównuje dwa 4-bitowe numery, aby sprawdzić, czy są one równe. Wyjście obwodu jest równa 1, jeśli dwie liczby są równe 0 w przeciwnym wypadku.
można korzystać 4 bramki XOR i połączyć wszystkie cztery wyjścia bramki xor w 4 wejścia, ani nie bramy i wyjścia tego NOR brama jest wymaganej wydajności. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 55 sekundach: [/color] [/size] jeśli u potrzebować Schematic możemy post, ale również pierwszym razem siebie .....

Witam fm_com_28, można użyć 74 (XX) 85 obwodu, jest to 4 porównawczej wielkości nieco, nie trzeba zaprojektować własny układ. Wystarczy podłączyć dwa cztery numery nieco do A0. . . A3 i B0. . . B3. Nie zapomnij, by "mniejsze niż b" i "większe niż B" wejść kaskady logiczne "0" i "A jest równe B" wejście kaskady logiczny "1". Są trzy wyjścia: większa niż B, A = B i on1aag mniejsze niż B..

Tak nikhilele muszę schemat plase.I również potrzebują oprogramowania, które służy do sporządzania schematów logicznych.

hi hi, u mogą również korzystać z tego schematu opcji:
24_1159891914.GIF
program ... u mogą korzystać z Altera Quartus II (wolne oprogramowanie Web Edition), u mogą pobrać oprogramowanie za pośrednictwem strony internetowej altera jak: http://www.altera.com/products/software/products/quartus2web/sof-quarwebmain.html Mam nadzieję, że mogą one pomóc w u. .. chodzi hippoo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back