Kasowanie i przy użyciu promieniowania UV PROM

C

cosmox

Guest
Witam wszystkich! Tak, ale niektóre nowe układy w mailu dziś! : Sm16: Jako bonus facet kupił je od dał mi rury PROM MBM27C64! (! Naprawdę miły facet) pytania: 1. Czy mogę używać expusurebox PCB (UV), aby usunąć PROM? 2. Jakie programista muszę? 3. Czy rozwałkować standardem dla wszystkich żetonów x27x64x? Z poważaniem / Hampus

PROMS nie może być ereased, EPROM może. MBM27C64 jest EPROM. 1. Użyłem tej samej lampy UV (bakteriobójczy) za umieszczenie fotorezystu i kasowanie EPROM bez żadnych problemów. 2. Niektórzy programiści: http://batronix.com/electronic/circuits/eeprommer.shtml http://www.web-ee.com/Electronic-Projects/projects/eprom_prg2/index . shtml 3. Pinnouts są kompatybilne nawet między EPROM o różnych pojemnościach. Zobacz opis na 2 link powyżej. Pozdrawiam

Witam Cosmox, normalny PCB urządzenia UV zwykle nie robi, niektórzy ludzie sprawozdanie to nie, ale zajmuje dużo czasu * *. potrzeba UV EPROM w krótkiej długości fali UV, jednostek PCB używać średnim / długim UV. Jak Albert22 powiedział, można użyć lampy bakteriobójcze - są to krótkie długości fali. Bądź ostrożny, światło z tych oczu * nie powoduje * i uszkodzenia skóry - może powodować raka skóry. Dlatego gumki UV pokrywa blokad. Można je kupić z akwarium lub stawu sklepy - są małe świetlówki. Małych tylko koszt około £ 5 (Wielka Brytania) i najprostszy sposób na jedna potęga jest kupić tani, fluorescencyjne latarka z tej samej rury długości i wymiany rur na. Dodaj jakieś przewody do zdalnego przełącznika, ale to w polu zaciemniające kilka cm w dala od okna EPROM i narażać na około 15-20 minut. Oczywiście, można również uzyskać je od Electronics dostawców, ale po wyższej cenie. Możesz także moc to z prostego 6 "obwodu świetlówki kierowcy - jest wiele w sieci FoxyRick..

Zrób sobie przysługę i spędzić 40 dolarów za prawdziwe EPROM gumki. Lampa bakteriobójcza się będzie kosztować połowę tego - będziemy musieli właściwego balastowe, obudowy, przełączniki, blokada bezpieczeństwa, itp. Po 40 dolarów produkt handlowy jest dostępny, robi się to po prostu nie warto - zwłaszcza że coś może niewidomych ty (lub dzieci, pies, etc). Walling sprawia, że miło trochę jednostki, Datarase. To będzie ostatni twojego życia, jeśli nie dłużej. A jeśli to zbyt wiele, sprawdź Ebay. Ponieważ świat się flash, nie zawsze są dobre zajmuje się już na zużyte gumki UV. Nick HTH

Witam Nick: Gdzie można dostać 40 dolarów EPROM gumki? Czy u dał mi doradzić? Dziękuję! Stacy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back