Każdy plz help me przerobić moje 100 do 230V transformatora przeciwko transformatora (typ ei)

A

ALIPASHA

Guest
Witam mam kenwood mikro Hi-Fi system komponentowy model RMD-sj5dvd to transformator jest zasilany 100V ac Ale w moim kraju dostarczane napięcie jest 220V AC Więc ja jestem przy pomocy transformatora auto że rozmowę 220V do 100V prądu przemiennego i Chcę pozbyć się tego transformatora auto chcę tyłu mój hifi 100V transformatora mocy do 220 V AC więc plz help me co mam zrobić? ?

jednym z możliwych wzór: 1 V = 6 obr / szpulka w obszarze w ^ 2 jak u know pri i sec napięć tylko obliczyć liczbę obrotów

praktycznie, you cant tyłu ten transformator 100V do 220V, jak nie będzie miejsca na szpuli za dodatkowe uzwojenia Należy również dowiedzieć się, jakie są napięcia wtórnego w chwili obecnej to kupić lub zamówić nowy transformator

Dlaczego nie można zastąpić TX z 100V na 230V jeden?

Dlaczego nie można zastąpić TX z 100V na 230V jeden
Jestem pewien, że to, co większość ludzi zrobi! Ale może być warta sprawdzenia, że produkt Kenwood nie został zbudowany z transformatora, który ma dwa obwodzie pierwotnym, tak aby mógł on być montowane na rynku światowym, ale przewodowy z dwóch uzwojeń w serii AC 220/240V i terytoriów w Równolegle do 110-120V AC terytoriów. Próba ponownego wiatr transformator zasilający produktu konsumentowi więcej obrotów wydaje mi się podobny do kary. Nie rób tego. Wszystko inne w życiu i elektroniki jest lepiej.

Dzięki za pomoc drodzy, mam rannych transformatora już różnego rodzaju, ale zgodnie z uzwojeniem wzorów przewodnik pasuje dosn't dla napięć po stronie wtórnej specjalnie, więc mam # wtórnego wzrostu obrotów w tym przypadku, ale w tym przypadku i myśli, że jeśli i obliczyć liczbę zwojów na uzwojeniu 100V poprzez usunięcie z t / f, a nie dzielić ich na 100 obliczyć liczbę zwojów 1v następnie poprzez pomnożenie jej przez 230 i będzie jeszcze Numer obrotów na moim głównym 1v uzwojenia pierwotnego = liczba obrotów / 100 =....... n okazuje nuber obrotów na 230 V =.... n zmienia * 230 ans =.... i na to uzwojenie będzie zmniejszyć rozmiar szerokości drutu (thikness drutu) do połowy drutu z którego na 100V więc moja robi likwidacji acced z obszaru Bobin, ale wiem, że jestem zaskoczony podczas konwersji tego t / f, ponieważ jest drugorzędny tyle Tap i jestem pomylony jeśli coś w tym będzie źle i jeśli mój obliczeń jest nie tak to nie mogę włączyć ponownie, że wzmacniacz: (

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodał o 17:26 --------- - Poprzedni post był o 17:12 ----------</span></span>
JEŻELI kupiłem nowy 230 T / F posiadania SAME napięcia wtórnego THEN jest problem ich ustalania T / F w AMP ze względu na jego inny rozmiar i kształt: (

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back